Nijmegen Devils bank 2017

27 oktober 201709:03

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Fort Mustang, Jarome Iginla en Game Day

In de Morning Skate van vandaag kijken we vooruit naar de wedstrijden van vanavond en is er verder aandacht voor John MacDonald, Tom Pokel, Chris St. Jacques, Alexander Jacobs en de drukke speeldag in de NHL.

Brabants Dagblad...

vervolgt de serie verhalen over oud-spelers van Tilburg Trappers met een interview met John MacDonald, de zoon van een Canadese bevrijder en een Oisterwijkse. Hij vertelt onder meer over zijn ervaringen met coach Jiri Pokorny. 'Echt een vakman. Hij kwam uit het Oostblok, was heel streng. Daar kon ik niet goed mee omgaan. Hij wilde dat wij leefden als topsporters, maar ik wilde 's avonds graag biljarten. Ik had toen een opvallende witte Ford Mustang met zwart dak. Telkens als Pokorny die auto weer ergens had zien staan, kreeg ik het de volgende dag te horen.' Het hele artikel staat vandaag in Brabants Dagblad.

Tom Pokel...

wordt de nieuwe hoofdcoach van Straubing Tigers in de DEL. Hij was ooit kortstondig betrokken bij het Nederlandse ijshockey als assistent van Larry Suarez bij Oranje op het WK in Polen. Later was hij onder meer bondscoach van Italië en werkte hij in de EBEL. Met Bolzano won hij het kampioenschap in de Oostenrijkse competitie. Vandaag staat hij voor het eerst in de bank bij zijn nieuwe club in de wedstrijd tegen Berlijn.

Alexander Jacobs...

is als coach van de Ratinger Ice Aliens goed begonnen aan het seizoen. De oud-coach van onder meer Nijmegen staat met zeventien punten uit zes wedstrijden bovenaan in de Regionalliga West. Neuwied heeft hetzelfde aantal punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. Jacobs is bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdcoach bij de club op het vierde niveau in Duitsland.

Oud-Trapper...

Chris St. Jacques is ook weer onder dak. De Canadese aanvaller ondertekent vandaag een contract voor zes weken bij de Tölzer Löwen uit de DEL 2. Vermoedelijk maakt hij zondag zijn debuut voor de nieuwe club. De inmiddels 34-jarige aanvaller speelde in het seizoen 2009-10 in Tilburg. Vorig jaar was hij actief voor Duisburg en Crimmitschau. Tot nu toe dit seizoen zat hij zonder club.

Herner EV - Tilburg Trappers

Vrijdag 27 oktober 2017
Oberliga Nord
20.00 uur
Gysenberghalle
Ramon Sterkens (Stef Oosterling, Jeroen van den Berg)

De wedstrijd tussen de nummers vijf en één in de Oberliga. In de voorbereiding stonden de twee ploegen al tegenover elkaar. Beide teams wonnen toen hun thuiswedstrijden. Van de vier wedstrijden vorig jaar werden er drie door Tilburg gewonnen, waaronder één keer in het hol van de leeuw. Herne is dit jaar nog ongeslagen in eigen huis, maar Tilburg jaagt op de achtste zege op rij.

Hijs Hokij Den Haag - Antwerp Phantoms

Vrijdag 27 oktober 2017
Beneliga
20.30 uur
De Uithof
Hub van Grinsven jnr (Chris van Grinsven, Hans Verhoog)

Vanwege de vele bekerwedstrijden is de situatie in de Beneliga nog pril. Beide teams speelden pas één wedstrijd in de competitie, waarbij Den Haag twee punten behaalde en Antwerpen verloor. In de beker verkeert Den Haag echter in blakende vorm met twaalf punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van 22 voor en 5 tegen. Antwerpen staat voorlopig derde in de Belgische bekercompetitie met twaalf punten uit acht wedstrijden.De wedstrijd vorig jaar in Antwerpen werd met liefst 1-9 gewonnen door Den Haag. Joey Oosterveld had drie goals in die wedstrijd.

Tilburg Trappers - Liege Bulldogs

Vrijdag 27 oktober 2017
Beneliga
20.30 uur
IJssportcentrum Tilburg
Debby Hengst (Rene Toemen, Mike Doomen)

Een ontmoeting tussen de nummers vier en acht van de Beneliga, al hebben ook deze twee teams nog maar weinig Beneliga-actie achter de rug. Tilburg won zijn enige wedstrijd met 8-2 van Den Bosch. Luik noteerde een overwinning op Antwerpen en een verliespartij thuis tegen Heerenveen. Vorig jaar won Luik het onderlinge duel in Tilburg met 4-7. Bryan Henry en Thomas Cheyne Matheson troffen allebei twee keer doel. Akim Ramoul had vier assists.

Ahoud Devils Nijmegen - Leuven Chiefs

Vrijdag 27 oktober 2017
Beneliga
20.30 uur
Het Triavium
Martin de Wilde (Nick Verbruggen, Gert-Jan Zigterman)

Leuven was in zijn enige Beneliga-wedstrijd tot nu toe met 5-4 te sterk voor Eindhoven, terwijl Nijmegen verlies tegen Amsterdam en winst op Kemphanen op zijn naam heeft staan. Vorig jaar won Leuven in eigen huis met 5-4 van Nijmegen, onder meer dankzij twee goals van Gabriel David Yeung, die ook nog twee assists op zijn naam bracht.

De Olympische Spelen..

straks in februari worden heel anders zonder deelname van de NHL-spelers. Dat wil echter niet zeggen dat er geen bekende namen te zien zullen zijn op het ijs in Zuid-Korea. Als voorbereiding neemt een Team Canada deel aan de Karjala Cup in Finland met spelers als Wojtek Wolski, Mason Raymond, Derek Roy, Brandon Kozun, Gilbert Brule, Matt Fratting, Rob Klinkhammer, Ben Scrivens en Geoff Kinrade. Er is zelfs een kans dat tweevoudig gouden medaille winnaar Jarome Iginla geselecteerd wordt, zo schrijft TSN.

Het was een drukke nacht...

in de NHL. Phil Kessel scoorde zijn driehonderdste goal in de NHL in de 2-1 overwinning van Pittsburgh tegen Winnipeg. De treffer was met ruim een minuut gespeeld in de overtime direct het winnende doelpunt.

De point streak van Steven Stamkos en Nikita Kucherov ging door bij de 3-2 overwinning van Tampa Bay tegen Detroit. De streak staat nu op elf wedstrijden, het is het zevende duo in de geschiedenis van de NHL om dat te doen.

Pavel Buchnevich en Michael Grabner scoorden ieder twee keer in de 5-2 overwinning van de New York Rangers tegen de Arizona Coyotes. Arizona blijft daardoor nog altijd zonder winstpartij dit seizoen.

Danto Heinen scoorde beide goals en Anton Khudobin maakte 36 saves in de 2-1 zege voor de Boston Bruins tegen de moeizaam draaiende San Jose Sharks.

Erik Staal had een goal een assist, terwijl Luke Kunin en Zack Mitchell ieder hun eerste NHL-goal scoorden in de 6-4 zege van de Minnesota Wild tegen de New York Islanders.

Radim Vrbata scoorde de zevende hattrick uit zijn NHL-loopbaan in de 8-3 zege voor de Florida Panthers tegen de Anaheim Ducks.

Jean-Gabriel Pageau had een goal en drie assists in de 5-4 overwinning voor de Ottawa Senators tegen de Philadelphia Flyers.

De Maple Leafs gingen met 6-3 onderuit tegen de Hurricanes, de Canadiens met 4-0 tegen de Kings en de Oilers wonnen met 5-4 van Edmonton.