Nijmegen Den Haag 2020
— © Robert Bos

11 februari 202008:08

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Game Day in Den Haag, vraagtekens rond IRC en scoren tussen de benen

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de kraker vanavond in De Uithof vanavond tussen Den Haag en Nijmegen, een ploeg die zonder te spelen de volgende ronde haalt in de Eerste Divisie, de vraagtekens over de samenwerking met Duitse clubs, een wonderschoon doelpunt van Matthew Tkachuk en nog veel meer.

Het is Game Day in...

Den Haag. Het lokale Cairox Hijs Hokij speelt om 20.30 uur tegen Select 4-U Nijmegen Devils. Het betreft een ontmoeting die oorspronkelijk op het programma stond op 3 januari. Toen kon de wedstrijd vanwege problemen met het ijs echter geen doorgang vinden. Voor Den Haag is het een cruciale wedstrijd in de strijd met Herentals en Luik om de tweede plaats in de competitie. De Haagse formatie heeft vier verliespunten meer dan Hyc en twee meer dan Luik. De club kan derhalve geen verder puntverlies gebruiken. Nijmegen Devils op zijn beurt kan nog zowel vijfde als negende worden in de competitie, maar zal erop gebrand zijn zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst bij het ingaan van de play-offs.

Nijmegen won twee van zijn laatste drie wedstrijden, met zeges op Zoetermeer en Leuven en een nipt verlies tegen Heerenveen. Hijs is bezig met een winning stream van vier wedstrijden met zeges op Mechelen (2x), Tilburg en Antwerpen. Het laatste verlies dateert alweer van 10 januari toen Luik in eigen huis met 7-3 te sterk was. Beide teams hebben spelers die pas net terug zijn uit Kazachstan waar ze met het nationale team actief waren. Niki de Herdt is de scheidsrechter en Louis Beelen en Jeroen van den Berg patrouilleren op de lijnen.

Foto: Robert Bos

Brabants Dagblad meldt...

dat voor de zondag afgelaste terugwedstrijd tussen Den Bosch en Heerenveen in de Eerste Divisie niet overgespeeld hoeft te worden. De eerste wedstrijd eindigde in een 14-0 zege voor Flyers en in overleg is besloten dat Heerenveen door mag naar de tweede ronde. 'We zouden met minimaal veertien doelpunten verschil moeten winnen. Dat gaat natuurlijk niet lukken', zo wordt Leo van den Thillart van Den Bosch geciteerd.

Het is maar de vraag...

of de Inter Region Cup tussen clubs uit Nederland, België en Duitsland een vervolg krijgt. Uitbreiding van de samenwerking door deelname van de Duitse clubs aan een gezamenlijke competitie is helemaal van tafel. De Westfälische Anzeiger, dat de Hammer Eisbären volgt, meldt dat er zaterdag overleg is geweest tussen de clubs uit de Regionalliga in Noordrijn-Westfalen en dat de gezamenlijke competitie in ieder geval van tafel. is. 'Die komt er niet. De deelnemers aan de regionalliga hebben daar allemaal tegen gestemd', zo wrodt manager Jan Koch van Hamm geciteerd. Volgens de krant trok de cupcompetitie weinig toeschouwers en was deze ook niet geliefd bij de spelers.

Er blijft wel contact tussen..

de besturen in Duitsland, Nederland en België, waarbij een cupcompetitie in de toekomst wel een mogelijkheid blijft. De Regionalliga-clubs gaan nu kijken hoe ze volgend jaar wel vorm kunnen geven. Daarbij worden in verschillende richtingen gesprekken gevoerd.

Lees het hele verhaal hier >>>

Leuven Chiefs maakt het seizoen..

af zonder de Finse aanvaller William Kangasniemi. Het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws meldt dat de 24-jarige uit Kokkola afkomstige forward klaar is met zijn studie in de Belgische universiteitsstad en terugkeert naar eigen land. Kangasniemi speelde in eigen land op lager niveau en kwam in twaalf wedstrijden in de Beneliga tot twaalf goals en zeven assists. Hij is daarmee de speler met de meeste goals bij Chiefs en de nummer twee op de topscorerslijst achter Alec James.

Voormalig Eindhoven-aanvaller..

Andrew Schembri, ook ooit actief voor Zoetermeer, viel geblesseerd uit bij zijn club Deggendorfer SC uit de Oberliga SĂĽd. De inmiddels 37-jarige forward uit Mississauga in de buurt van Toronto kan de komende vier weken niet in actie komen voor zijn club.

De storm zorgde niet...

alleen in Nederland voor afgelastingen. In de Oberliga Nord gingen de duels tussen Essen en Duisburg alsmede de wedstrijd tussen Erfurt en Krefeld niet door. Voor de ontmoeting in Essen is inmiddels een nieuwe speeldatum vastgesteld. Die wedstrijd wordt vandaag al ingehaald om 20.00 uur. Voor de ontmoeting in Erfurt is nog niet bekend wanneer deze wordt ingehaald. Er waren zondag wel drie wedstrijden. Leipzig boekte in eigen huis een 5-0 overwinning op Hamburg, terwijl Rostock Piranhas een 5-7 overwinning boekten bij Hannover Scorpions. Hannover Indians won met 4-3 van Saale Bulls Halle. Trappers staat nog altijd twaalf punten los van nummer twee Herne en heeft een marge van 19 punten ten opzichte van nummer drie Hamburg.

Tampa Bay won...

vannacht in overtime bij de Blue Jackets uit Columbus. Puckverlies achter het doel werd uiteindelijk door Nikita Kucherov genadeloos afgestraft.

En het misschien wel mooiste doelpunt van...

vannacht werd gescoord door Matthew Tkachuk. Achter de benen langs.