Hall Of Fame Introductie

19 november 201908:19

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Halve finales, kleine selecties en een ceremonie

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de halve finales van de beker, de mini-selectie van Herford in Herentals, de Champions Hockey League, de terugkeer van Don Cherry, wat nieuws uit de NHL en natuurlijk aandacht voor de nieuwe leden van de Hall of Fame in Toronto.

De halve finales van de beker...

staan definitief vast en worden in het weekeinde van 21 en 22 december gespeeld, zodat voor Kerstmis bekend is welke twee teams de finale gaan spelen. De locatie voor de bekerfinale moet nog worden vastgesteld. De halve finales worden anders dan andere jaren in een best-of-two afgewerkt.

Lees hier meer over het schema en de regels bij een Best-of-Two >>>

Essen Moskitos...

tegenstander van Tilburg in de Oberliga Nord, heeft de overeenkomst met aanvaller Niklas Hildebrand tot het einde van het seizoen verlengd. De forward had oorspronkelijk een contract dat liep tot eind december, maar zijn vijf goals en negen assists in 15 wedstrijden waren aanleiding om langer met elkaar samen te werken. De club nam wel afscheid van Tim Dreschman, die in dertien wedstrijden tot drie assists kwam. Het contract van Dreschman, die zowel als verdediger als als aanvaller kan worden ingezet, werd ontbonden.

Herforder Ice Dragons...

wil voor volgend jaar wijzigingen in de Inter Region Cup. De club bracht maar twee verdedigers en vijf aanvallers mee naar de uitwedstrijd tegen Herentals afgelopen zondag. Volgens de club was het aanvangstijdstip van 20.00 uur voor vijf spelers die na terugkomst nog 100 kilometer naar huis moeten rijden en de volgende dag moeten werken niet te doen. Daarnaast werd van een andere speler de vrije dag ingetrokken door zijn werkgever en waren er enkele zieke spelers. 'Vanavond is duidelijk geworden waar definitief de tijdsgrenzen voor een competitie met deelnemers uit drie landen moet liggen. Bij tijdstippen als 20.00 uur op zondagavond moet de uitploeg een vetorecht krijgen als de reisafstand 300 kilometer en de rijstijd vier uur duurt', zo werd vice-voorzitter en teammanager Tobias Schumacher geciteerd op de site van de club.

In de Tweede Divisie...

Staat in Poule A het team van Gijs Groningen bovenaan met vijf overwinningen in vijf wedstrijd. Cool Mokum uit Amsterdam en Amsterdam Tigers HCA hebben beiden twee punten minder. Robert Eefting heeft voor Groningen 15 punten in vijf wedstrijden. Zijn teamgenoot Dennis Braker staat op 13 punten. In Poule B staan Den Haag en Utrecht bovenaan met ieder acht punten uit vier wedstrijden. Andri Salomonson verzamelde voor Den Haag in 4 wedstrijden al 24 punten, Manitas Demelinne heeft er al 12. Kees Slagmolen staat bij Utrecht op 8 goals en 10 assists.

De Champions Hockey League...

draait ook nog altijd door. Vanavond zijn de terugwedstrijden in de tweede ronde van het toernooi met acht wedstrijden. Op de offici√ęle website worden drie belangrijke zaken op een rijtje gezet om op te letten vanavond. Die site biedt vanavond ook alle links naar de coverage van de ontmoetingen.

Lees het artikel >>>

Don Cherry...

werd twee weken geleden door Sportsnet op de keien gezet nadat hij zich in zijn langlopende zaterdagavondcolumn op de nationale televisie negatief had uitgelaten over immigranten. De voormalige coach van de Boston Bruins, vooral ook bekend vanwege zijn kleurrijke pakken en waardering voor het fysieke deel van de sport, stelde dat migranten moeten meedoen met het herdenken van gevallen Canadese militairen omdat die gestreden hebben om Canada het land te maken dat het nu is. Hoe Hockey Night in Canada de eerste pauze gaat opvullen is nog niet bekend.

De 85-jarige oud-coach...

keert nu terug met zijn eigen podcast onder de naam The Grapeline. Grapes is de bijnaam van Don Cherry. Hij gaat deze maken met zijn zoon Tim en zijn kleinzoom Del als de andere hosts. In de eerste aflevering spreekt Cherry over zijn vertrek van nationale televisie, maar komt ook zijn waardering voor Maurice The Rockey Richard aan bod. In principe verschijnt The Grapeline iedere maandag.

De Montreal Canadiens..

moeten het acht weken doen zonder aanvaller Jonathan Drouin. Hij onderging een operatie aan zijn pols en is voorlopig uitgeschakeld. De club moet het ook doen zonder Paul Byron, die voor onbepaalde tijd is uitgeschakeld vanwege een knie-operatie. Beide spelers raakten afgelopen vrijdag geblesseerd in de wedstrijd van Montreal tegen Washington.

Corey Schneider gold...

ooit als één van de beste goalies ter wereld. Dat is inmiddels al weer lang geleden voor de 33-jarige doelman van de New Jersey Devils, die all zes zijn starts dit seizoen verloor en slechts een save-percentage van .852 in de boeken zette. Dit is reden voor New Jersey om Schneider naar de American Hockey League te sturen. Hij staat nog onder contract tot het einde van het 2021/22-seizoen voor een jaarlijkse cap hit van 6 miljoen dollar. MacKenzie Blackwood is voorlopig de eerste goalie bij New Jersey, Louis Dominque zijn back-up.

Zes nieuwe leden...

zijn toegetreden tot de Hall of Fame in Toronto. Als spelers gingen de Canadese vrouwenijshockeyster Hayley Wickenheiser, de Russische verdediger Sergei Zubov, de Canadese verdediger Guy Carbonneau en de Tsjechische aanvaller Vaclav Nedomansky naar de Hall of Fame. Laatstgenoemde was tijdens de Koude Ooorlog de eerste Oosteuropese speler die zijn land ontvluchtte om als prof in Noord-Amerika te gaan spelen. Ook meervoudig Stanley Cup-winnende manager Jim Rutherford en de coach met de meeste overwinningen op college-niveau Jerry York werden opgenomen in de Hall.