Trappers vs Essen

17 april 201709:06

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Het gezicht van Zach Werenski

Vandaag kan Tilburg zich plaatsen voor de finale in de Oberliga. Oranje wacht twee oefenwedstrijden tegen Japan en in de NHL is het Canada boven als zowel Edmonton als Montreal op voorsprong komen in hun serie. En het gezicht van Zach Werenski toont de sporen van play-off-ijshockey. Fijne dag allemaal.

Martijn Oosterwijk..

verdedigde zaterdag het doel van Tilburg vanwege de blessure voor Ian Meierdres. Voor Oosterwijk was dit geen makkelijke situatie, vertelt hij aan Brabants Dagblad. 'Het blijft lastig zulke situaties. Voor mij was het zwaar. Je hebt eigenlijk 8 weken niet gespeeld, 12 februari voor het laatst een hele wedstrijd. Maar de jongens hebben me goed geholpen. Ze zeiden: 'We hebben vertrouwen in je, houd het simpel.' Ik kan heel goed met Ian praten, voor de wedstrijd ook nog even. Hij zei: ‚ÄėGewoon rustig blijven, goed naar die puck kijken en dan komt het wel. Ik weet dat je het kan

en dat weet jezelf ook. Nu moet je het laten zien. Rustig blijven.'

Het is daarbij nog niet duidelijk...

of Meierdres wel fit is vandaag. Oosterwijk maakt zich er niet druk om. 'Het lijkt mij ook een goede keus om Ian er weer in te zetten als hij topfit is. Hij heeft het de laatste tijd, of eigenlijk al het hele seizoen gewoon top gedaan. Dat verdient hij ook. Ik bekijk het per dag.

Wanneer het moet dan sta ik er. Dat heb ik ook tegen Bo gezegd.'

Het vierde duel tussen Tilburg en Essen begint vanmiddag om 15.00 uur in Stappegoor.

Japan...

is straks de eerste tegenstander van Oranje tijdens het wereldkampioenschap in Belfast. Ook is het de opponent voor het Nederlands team tijdens de oefenwedstrijden op woensdag en donderdag in Dordrecht en Tilburg. De Japanners zijn op 10 april begonnen met hun trainingskamp in Tomakomai City op het eiland Hokkaido en vertrekken vandaag naar Nederland voor het restant van de voorbereiding. Bekendste naam voor Nederlanders in het team is Yutaka Fukifuji, die ooit voor Tilburg Trappers speelde. Inmiddels speelt hij voor de Nikko Icebucks in de pan-Aziatische liga. Japan degradeerde vorig jaar en geldt ook direct als één van de favorieten voor promotie. Later deze week op IJshockey Nederland een voorbeschouwing op de wedstrijden tegen Japan en een interview met de Nederlandse bondscoach Chris Eimers.

Kroati√ę speelde al...

twee oefenwedstrijden. In Zagreb won de nationale ploeg de twee wedstrijden tegen het Slowaakse clubteam Dubnica met respectievelijk 5-2 en 8-1. Dubnica komt uit in de derde divisie in Slowakije. Litouwen oefent vandaag en morgen tegen het Witrussische Yunost Minsk, terwijl Estland op 20 en 21 april oefent tegen het Finse Pyry. Die wedstrijden worden in Tallinn gespeeld.

Voor Bruce Boudreau...

en de Minnesota Wild ziet het er somber uit. De St. Louis Blues wonnen zondag ook het derde duel in de serie en hebben nu nog maar één zege nodig om de tweede ronde van de play-offs te bereiken.

Pittsburgh daarentegen...

koestert na de 5-4 overwinning in Columbus ook een 3-0 voorsprong in de serie. De aandacht gaat vooral uit naar de treffer van Bryan Rust van Pittsburgh die scoorde nadat Zach Werenski bloedend op het ijs terecht was gekomen na een schot van Phil Kessel tegen zijn gezicht. Coach John Tortorella sprak na afloop bij Werenski, die terug kwam op het ijs, over een speler 'ballen zo groot als dit gebouw'. Het kon de nederlaag echter niet voorkomen en daarmee nadert ook voor de Blue Jackets de uitschakeling. Werenski nam een selfie na de wedstrijd.

Alexander Radulov..

keerde dit jaar terug vanuit de KHL naar de NHL en had een belangrijke rol in de 3-1 overwinning in New York. Voor de Rangers was het de zesde thuisnederlaag op rij in de play-offs. Radulov had een goal en een assist in de wedstrijd. Montreal staat nu met 2-1 voor in de serie.

En Edmonton...

boekte een 1-0 overwinning in San Jose om zo een voorsprong te nemen van 2-1 in de serie. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de derde periode en kwam van de stick van Zack Kassian. Cam Talbot maakte 23 saves voor zijn tweede shutout op rij.

Hockey Night in Punjabi

Hockey Night in Canada verzorgt meertalig commentaar. Sinds enkele jaren is er ook commentaar in het Punjabi gericht op de immigranten uit India. Bekijk hieronder het commentaar bij de winnende goals van Kasperi Kapanen zaterdagnacht. Er is best iets van te verstaan.

Bekijk het filmpje >>>