Morning Skate Humboldt

13 september 201808:07

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Humboldt, een Nederlands tintje en Mont Ventoux

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de eerste thuiswedstrijd van de door rampspoed getroffen Humboldt Broncos, verder nieuws uit de Beneliga, Oberliga Nord en NHL alsmede het verhaal van een groep Tilburgers die de Mont Ventoux gaan opfietsen en een Nederlandse band met een rolletje in NHL 19.

De 25-jarige Simon Dozin...

speelt ook komend seizoen voor Antwerpen in de Beneliga. Vorig jaar had hij in zeven wedstrijden in het eerste team van de club een goal en twee assists. Dozin speelde eerder in de jeugd bij Antwerpen en bij Leuven in de Beneliga en de Belgische competitie.

Er zit een Nederlands tintje...

aan de nieuwe editie van de populaire videogame NHL 19 van Electronic Arts. The Zwolse rockband The Cool Quest heeft een nummer op de soundtrack van het spel. Het gaat daarbij om het nummer Goodlife. NHL 19 ligt vanaf morgen in de winkels.

Lees er hier meer over >>>

Herne is komend weekeinde...

de volgende tegenstander van Tilburg in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Oberliga Nord. De ploeg kreeg deze week het moeilijke nieuws te verwerken dat de in maart als hoofdcoach aangestelde Herbert Hohenberger ernstig ziek is en intensief behandeld moet worden. De club kiest ervoor de voorlopig vrijgekomen plek in de bank intern in te vullen. Speler Danny Albrecht, die wel drie van de zes oefenwedstrijden van de club speelde, wisselt zijn schaatsen in voor een coaching-bord. Herne gaat op zoek naar een vervangende speler.

Technisch directeur Theo van Gerwen...

van de ijshockeybond is een van de acht 'min of meer bekende' Tilburgers die voor het goede doel drie keer de Mont Ventoux gaat oprijden. Van Gerwen kreeg het idee toen hij een keer in gesprek was met voormalig Willem II-voetballer Bud Brocken. 'We raakten aan de praat. Constateerden dat we het allebei misten om een doel te hebben op sportief gebied. Ik had ooit al eens twee keer de Mont Ventoux op gefietst. Daar had ik naartoe getraind. Toen hoorde ik dat je een oorkonde kreeg als je ’m drie keer opfietste binnen 24 uur. Dat wilde ik altijd nog wel een keer halen', vertelt hij aan Brabants Dagblad. Samen met nog zes anderen hopen ze via het project 15.000 euro in te zamelen voor de stichting Alegria die zich inzet voor kinderen in drie sloppenwijken in Rio de Janeiro.

Preussen Berlin...

met de ook in Nederland bekende coach Uli Egen, heeft ambitieuze plannen. De club wil zich nadrukkelijker profileren als de club van het stadsdeel Charlottenburg, al 'is heel Berlijn welkom'. De club heeft daarnaast plannen om te proberen een wedstrijd in de buitenlucht te organiseren in een voetbalstadion en kijkt op termijn naar de mogelijkheid om te promoveren naar de DEL2, al moet dan eerst iets gedaan worden aan de kleine ijshal van de club die ooit onder de naam Berlin Capitals in de DEL speelde.

Steve Yzerman...

heeft zijn functie als general manager bij de Tampa Bay Lightning opgegeven. Hij wordt opgevolgd door Julien Brisebois, die acht jaar lang assistent-gm was bij de club. Yzerman, een voormalige sterspeler van de Detroit Red Wings, wil meer tijd voor zijn priveleven, maar blijft wel als consultant verbonden aan de club. Yzerman wordt gezien als het brein achter de opbouw van de huidige ploeg van Tampa die gaat meespelen om de Stanley Cup.

De New York Rangers hebben verdediger...

Adam McQuaid overgenomen van de Boston Bruins in ruil voor verdedigier Steven Kampfer. McQuaid werd gedraft door Columbus, maar speelde al zijn zeven seizoenen in de NHL voor Boston. Vorig jaar speelde hij vijftig wedstrijden in het reguliere seizoen en de play-offs waarin hij twee goals en vier assists had. Kampfer speelde 166 wedstrijden in de NHL met tien goals en 26 punten. De Calgary Flames hebben aanvaller Logan Shaw een try-out-contract gegeven. Shaw speelde vorig jaar voor Anaheim en Montreal.

Coach John Tortorella....

van de Columbus Blue Jackets heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Daarmee blijft hij tot het einde van het 2020-21 seizoen in de bank staan bij de club. Twee jaar geleden won Tortorella de Jack Adams Trophy als beste coach van de liga. Slechts achttien coaches in de geschiedenis van de liga hebben meer wedstrijden gewonnen dan Tortorella.

Vannacht speelde...

de Humboldt Broncos hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Vanzelfsprekend een emotionele gebeurtenis bij de door rampspoed getroffen club.

De nodige banners...

werden naar het dak van de arena gehezen. Daarbij werden ook de hulpverleners op die tragische dag begin april in het zonnetje gezet.

De Canadese media...

besteedden natuurlijk volop aandacht aan de wedstrijd tegen de Nipawin Hawks, die door Humboldt overigens werd verloren. Een mooie reportage van het journaal in Canada.