Jordy Verkiel in 2019 in actie tegen Erfurt
Jordy Verkiel in 2019 in actie tegen Erfurt — © Arie Leeuwesteijn

8 december 202007:03

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Jaarvergadering, afgelastingen en herstart NHL

De Morning Skate is terug voor een nieuwe serie afleveringen. In deze eerste editie aandacht voor de jaarvergadering van IJshockey Nederland, voor meer afgelastingen voor Hamm, de statistieken van de Oberliga Nord, het WK in Letland/Wit-Rusland, de herstart van de NHL en de nieuwe felicitatiedienst.

Algemene Ledenvergadering

IJshockey Nederland houdt op woensdag 16 december een Algemene Ledenvergadering. Deze wordt vanwege het nog altijd rondwarende covid-19-virus digitaal georganiseerd. Op de agenda staan onder meer een grote boekhoudkundige aanpassing, het activiteitenplan en de begroting voor 2021. Ook wordt over de ambities van de organisatie gesproken.

Bekijk hier de complete agenda >>>

Hammer Eisbären

Afgelopen vrijdag werd de ontmoeting van Tilburg Trappers tegen Hammer Eisbären al afgelast vanwege coronabesmettingen in de selectie van Hamm. Ook de wedstrijd op zondag van nieuwkomer ging niet door. Intussen is bekend dat ook de ontmoetingen voor komend weekeinde thuis tegen Herne en uit in Erfurt van het schema zijn gehaald.

Topscorers Oberliga

Brett Bulmer is op dit moment de topscorer in de Oberliga Nord. De 28-jarige aanvaller van Hannover Indians verzamelde tot nu toe dit seizoen in tien wedstrijden negen goals en elf assists. Hij deelt de eerste plek op de topscorerslijst met zijn teamgenoot, en voormalig Trappers-speler, Parker Bowles die exact dezelfde statistieken heeft. Adrian Grygiel heeft 11 goals en acht assists, hij speelt bij Krefeld, evenveel punten als een derde Indian, Branislav Pohanka. Danny Stempher is op de 48e plaats de hoogste Tilburg op de lijst met een goal en zeven assists in acht wedstrijden.

Strafbankkoning Oberliga

Spelers van Tilburg Trappers zijn wel prominent te vinden op de lijst van meest bestrafte spelers. Jordy Verkiel voert die ranglijst aan in de Oberliga Nord met 54 strafminuten in 6 wedstrijden. Hij liep pas tegen twee 'gewone' straffen aan, maar de twee keer dat hij van het ijs werd gestuurd voeren hem omhoog. Colton Kehler van Herne zit op 35 strafminuten en is nummer twee. Kilian van Gorp staat met 31 strafminuten in 5 ontmoetingen op de vierde plek.

Wit-Rusland

Het Internationaal Olympisch Comité nam gisteren maatregelen tegen Wit-Rusland en zijn president Aleksandr Loekasjenko. Het wordt ook steeds onwaarschijnlijker dat het komende WK IJshockey, dat Wit-Rusland en Letland samen zouden organiseren, doorgaan in Wit-Rusland. Mogelijk worden wedstrijden vanuit Minst verplaatst naar Moskou.

Herstart van de NHL

Het is nog altijd de vraag wanneer de NHL terugkeert op het ijs. De teameigenaren en de spelersvakbond zijn hierover al weken in overleg. Dit verliep moeizaam, maar inmiddels zou zijn besloten dat er financieel geen verdere veranderingen komen in de lopende overeenkomst. Mikpunt is een start van het seizoen op 13 januari. Later meer hierover.

Felicitatiedienst

Voormalig aanvaller van Geleen, Heerenveen, Amsterdam en Nijmegen Brad Smulders wordt vandaag 37 jaar oud. Oud-international en jarenlange vaste waarde in de ploeg van Geleen Maarten Loos wordt 42 jaar oud. Zij delen hun verjaardagen onder meer met LA Kings-verdediger Drew Doughty (31), Chicago Blackhawks-aanvaller Mattias Janmark (28) en NHL-legende Red Berenson (81) , Stanley Cup-winnaar in 1964-65 en tot voor kort nog hoofdcoach van de Universiteit van Michigan. Ook alle andere jarigen vanzelfsprekend van harte gefeliciteerd.