Trappers vs Berlin Bruijsten in de mist

31 januari 201907:57

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Livestream, verlenging en een dolfijn

In de Morning Skate op deze donderdag onder meer aandacht voor de afgelasting van de wedstrijd tussen Tilburg en Berlijn, een contractverlenging en een nieuwe datum in Den Haag, de blessure voor Lars den Edel, de livestream van de bekerfinale, wat nieuwstjes uit Duitsland, een overwachte vechtpartij en een NHL-ster op een dolfijn.

De bekerfinale...

tussen Den Haag en Nijmegen is uitverkocht, zo meldden we vorige week al in deze rubriek. Voor de thuisblijvers was er gisteren goed nieuws. Er komt een gratis livestream van de bekerfinale met commentaar van Ron Berteling en Nico van Galen Last. Daarnaast zal Marc Visschers voor analyse zorgen. Details over de livestream worden later bekendgemaakt via de social mediakanalen van IJshockey Nederland en deze site.

Tilburg Trappers...

krijgt vrijdag Preussen Berlin niet op bezoek. De lokale hekkensluiter in de Oberliga Nord heeft de wedstrijd afgezegd en mikt op een inhaaldatum halverwege februari. Een exacte datum is echter nog niet bekend. Volgens Berlijn gebeurde het afzeggen met wederzijds welbevinden. Trappers meldt op zijn website: 'Ondanks herhaaldelijke pogingen, in samenspraak met de DEB, hebben wij geen oplossing kunnen vinden om Berlijn toch af te laten reizen naar Tilburg.'

Foto: Arie Leeuwesteijn

Alan van Bentem...

heeft zijn contract bij regerend kampioen en bekerwinnaar Den Haag met een jaar verlengd. De 32-jarige aanvoerder van de Haagse formatie speelt dus ook volgend seizoen nog in het shirt van Cairox Hijs Hokij. Van Bentem heeft 21 goals en 20 assists in 29 wedstrijden in de Nederlandse bekercompetitie en de Beneliga tot nu toe dit seizoen.

Foto: Jan Hofstede

Eaters vs Den Haag 2017 winnende goal Alan van Bentem

Heerenveen moet het voorlopig..

doen zonder aanvaller Lars den Edel, zo meldt Heerenveen. De 22-jarige aanvaller uit Leeuwarden brak afgelopen zondagavond in de uitwedstrijd in Geleen zijn sleutelbeen en is naar verwachting vijf tot zes weken uitgeschakeld. Dit betekent onder meer dat Flyers het waarschijnlijk zonder Den Edel zal moeten doen in het Final Four-toernooi.

Foto: Pieter Jord Hovenga

Lars den Edel 2017 2018 Pieter Jord Hovenga

De afgelaste wedstrijd...

tussen Den Haag en Nijmegen van afgelopen vrijdag is opnieuw vastgesteld. De website van Den Haag meldt dat de ontmoeting op dinsdag 26 februari om 20.30 uur wordt gespeeld. Dit is enkele dagen voor het begin van de Final Four. Voor de ontmoeting tussen Heerenveen en Herentals is nog geen nieuwe datum vastgesteld.

Oud-Trapper...

Kyle Just maakt de overstap vanuit de Italiaanse competitie naar de DEL2. Hij tekende een contract dat hem voor in ieder geval vier wedstrijden bindt aan de tegenstander van Trappers in de Oberliga-finale van vorig jaar, Deggendorf. Hij speelde dit seizoen voor Vipiteno Broncos in de Alpenliga, waar hij in 27 wedstrijden tot 20 goals en 12 assists kwam. Just vervangt bij Deggendorf Josh Brittain die vooralsnog geblesseerd is. Just speelde in 2015-16 voor Trappers in het eerste seizoen van de club in de Oberliga

Josh Rabbani...

maakt in de Oberliga Nord de overstap van Preussen Berlin naar Rostock Piranhas. Om dit mogelijk te maken wordt zijn contract bij Berlijn ontbonden. Bij Piranhas krijgt Rabbani de mogelijkheid om deel te nemen aan de play-offs in de Oberliga. Hannover Indians heeft Ansgar Preuss onder contract genomen als derde doelman. De 22-jarige Preuss trainde al langer mee bij de club en is afkomstig uit de jeugdopleiding van de club. De laatste anderhalf jaar kwam hij amper in actie.

Twee spelers waarvan...

je het niet zou verwachten kregen het vannacht aan de stok met elkaar in de NHL. Het gaat daarbij om Steven Stamkos en Evgeni Malkin, twee spelers die normaal vooral vanwege hun technische vaardigheid opvallen. De wedstrijd tussen Tampa Bay en Pittsburgh werd uiteindelijk met 2-4 gewonnen door de Penguins.

Malkin pikte in het duel...

wel zijn zeshonderdste assist in de NHL op.

Alexander Ovechkin...

liet afgelopen weekeinde de All Star Game aan zich voorbijgaan. Hij koos voor een korte vakantie, waar hij ontdekte hoe leuk het kan zijn om je door een dolfijn voort te laten slepen. Het klinkt als de titel van een kinderboek: Alex en de dolfijn.