Nhl Domino

31 maart 202008:20

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Mooie goals, een goalie met pensioen en dominostenen

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor het WK van volgend jaar, voor de beste saves en goals uit de KHL, voor de manier waarop Bauer de strijd tegen het coronavirus steunt, het einde van de loopbaan van Eddie Lack en een heel bijzondere Domino Day.

Unmiddels is er meer duidelijk..

over het wereldkampioenschap ijshockey voor A-landen van volgend jaar. Dat was toegewezen aan Wit-Rusland en Letland, maar er werd gesproken over het doorschuiven van de kampioenschappen om Zwitserland een nieuwe kans te geven. Daar zou dit jaar het WK worden gehouden. Volgens voorzitter René Fasel van de IIHF wordt hier volgende week over gesproken, maar ligt het niet voor de hand om de planning te veranderen. Voor 2022 is het WK aan Finland toegewezen, in 2023 aan Rusland, 2024 aan Tsjechië en 2025 aan Zweden en Denemarken.

Hannover Indians..

uit de Oberliga Nord gaat niet verder met twee spelers. Het gaat daarbij om doelman Philip Lehr en aanvaller Roman Pfennings. Laatstgenoemde zou de overstap naar stadgenoot Scorpions maken.

De KHL heeft alvast...

de beste saves van het afgelopen seizoen op een rijtje gezet.

Bekijk hier de video >>>

En ook de tien..

Fabrikant van ijshockeyspullen..

Bauer levert ook zijn bijdrage aan de oplossing van de coronacrisis. Het bedrijf produceert nu maskers voor medisch personeel.

Een van de oprichters van..

de lagere Amerikaanse profliga ECHL is overleden. Henry Brabham was ook ooit eigenaar van de legendarische Johnstown Chiefs.

Doelman Eddy Lack...

nam op een bijzondere wijze, via social media, afscheid van het ijshockey.

In Nederland was...

Domino Day jarenlang een kijkcijferkanon. Dat geldt ook voor het werk van Domino Beast op YouTube. Hij heeft gewoon alle 31 teamlogo's van de NHL nagebouwd met dominostenen. Heel bijzonder. Welke Nederlandse ijshockeyfan voelt zich geroepen?