Amsterdam nieuw logo

7 september 201708:05

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Nieuw logo, try-outs en vervanging

In de donderdageditie van de Morning Skate onder meer aandacht voor het nieuwe logo van Amsterdam, try-outs in Antwerpen, een vervanger voor Raphael Joly en een Declaration of Principles voor het ijshockey.

Amsterdam heeft een...

nieuw logo voor de ploeg. Het betreft een beeldmerk waarin het Tijger-hoofd in de lijnen zichtbaar is samen met de bekende drie kruizen van Amsterdam.

Amsterdam nieuw logo

Zoetermeer Panters...

heeft de 24-jarige Finse goalie Villehart Kuusamo opnieuw gecontracteerd. De Fin speelde ook afgelopen seizoen al voor de Panters in de Beneliga. Lees het hele bericht hier >>>

Antwerp Phantoms...

houdt komende vrijdag try-outs voor zijn team in de Beneliga. Deze staan open voor spelers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. De try-outs worden komende vrijdag rond negen uur gehouden op de ijsbaan in Turnhout. Meer informatie op de site van Antwerpen >>>

Raphael Joly is...

inderdaad voor weken uitgeschakeld en Duisburg heeft een vervanger gehaald. Het gaat om de 28-jarige Zweedse aanvaller Elias Bjuhr die vorig jaar namens Lillehammer op het hoogste niveau in Noorwegen tot twintig punten kwam. De overeenkomst is in hoog tempo tot stand gekomen en Bjuhr is inmiddels in Duisburg aangekomen. De club zag verder Leon Taraschewski mogelijk uitvallen voor het seizoen met een blessure en moet het vanwege een knieblessure de eerste weken van het seizoen zonder nieuwkomer Marco Clemens doen.

Tilburg oefent komend weekeinde..

tegen Bad Nauheim. Die club oefende tegen Essen, de tegenstander van Trappers van afgelopen weekeinde, en won met 8-2. Ook Leipzig speelde zijn eerste oefenwedstrijd, drie dagen na het begin van de voorbereiding. Tegen Automatyka Gdansk, dat uitkomt op het hoogste niveau in Polen verloor Leipzig met 1-9. Op de site van Trappers overigenseen voorbeschouwing op de duels met Bad Nauheim.

Ook Daniel Sprong...

komt dit weekeinde voor het eerst in actie. Hij speelt met het team van Pittsburgh-talenten mee in de Prospects Challenge in Buffalo. Zijn fans in Nederland hoeven er niets van te missen. De wedstrijden worden uitgezonden op de website van Pittsburgh. Vrijdag spelen de talenten van de Penguins tegen Boston, op zaterdag tegen New Jersey en op maandag tegen Buffalo. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn op voor Nederland schappelijke tijden. Lees hier het complete roster van de Penguins.

Panera...

is een grote keten van bakkerijzaken in de Verenigde Staten. Artemi Panarin is een ijshockeyer van de Columbus Blue Jackets, die vanwege de gelijkende naam de bijnaam The Bread Man heeft. Op Twitter heeft hij er zelf nu een beetje lol mee en vraagt zich af waarom Panera hem niet sponsort.

De Hurricane Irma...

staat op het punt om over Florida te trekken. Uit voorzorg vervoert de club spelers, werknemers en hun families naar Boston. Vrijdag vliegt een door de club gecharterde vlucht om iedereen in veiligheid te brengen. Mogelijk wordt ook het trainingskamp van de Panthers verplaatst naar Springfield, van het AHL-filiaal van Florida speelt. Irma komt naar verwachting zondag rond twee uur lokale tijd aan land in Florida en zorgde onder meer op de Nederlandse Antillen al voor enorme problemen.

In de NHL...

is het voor coaches mogelijk om een offside review aan te vragen. Met behulp van video wordt dan gekeken of bijvoorbeeld aan een doelpunt buitenspel vooraf is gegaan. Die regel wordt komend seizoen aangepast. Als uit de review blijkt dat het geen buitenspel was, krijgt de club een straf van twee minuten aan zijn broek. Sportsnet in Canada heeft het hele verhaal >>>

De NHL, spelersvakbond NHLPA...

en een reeks andere organisaties in de sport hebben gezamenlijk de Declaration of Principles gepubliceerd. Dit gebeurde tijdens het tv-programma Today Show op NBC. 'Dit is de ijshockeywereld die met één stem spreekt. Onze sport leert lessen die mensen helpen in hun ontwikkeling richting een betekenisvolle toekomst', zei NHL-baas Gary Bettman. Lees er hier meer over. Het komt er allemaal op neer dat als ijshockey op een goede manier gespeeld en georganiseerd wordt het voor alle betrokkenen een mooie ervaring is. Een filmpje illustreert de doelstelling.