Trappers vs Timmendorfer Strand duel

9 oktober 201708:19

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oberliga, vechten en een gebalde vuist

Maandagmorgen, Morning Skate-tijd. Met onder meer aandacht voor de ontwikkelingen in de Oberliga Nord, protest in de NHL, een telefoontje van de premier van Australi√ę en de goede voornemens van Nick de Ruijter.

Tilburg Trappers rekende...

zondag af met Timmendorfer Strand. De gasten reisden met slechts veertien veldspelers af naar Tilburg en verloren met 9-2. Danny Stempher had drie goals, Nardo Nagtzaam tekende voor een goal en vier assists en Mitch Bruijsten pikte twee goals mee. Verder kwamen ook Van Oorschot, Montgomery en Verkiel tot scoren.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

‚ÄčElders in de Oberliga Nord won...

Leipzig een buitengewoon doelpuntrijk duel tegen Hannover Scorpions met 7-6, het winnende doelpunt kwam van de stick van Antti Paavilainen. Duisburg kon pas op het laatste moment verlies tegen Preussen Berlin afwenden. Na 55 minuten werd het 2-2 door Robin Slanina, terwijl Jan Barta twee minuten later voor de winnende goal zorgde voor F√ľchse. In de topper tussen Herne en Hamburg kwam de thuisclub als winnaar tevoorschijn met een 4-2 overwinning, Martens scoorde het winnende doelpunt. Hannover Indians klopte verder Erfurt, terwijl Essen verloor van Rostock. Voor de ploeg uit de voormalige DDR was het de eerste winstpartij van het nieuwe seizoen. Essen wacht nog altijd op de eerste zege.

Daarmee klimt Tilburg na...

de dubbele winst van dit weekeinde naar de zevende plaats van de ranglijst, die nog altijd wordt aangevoerd door Duisburg dat tot nu toe allevier zijn wedstrijden wist te winnen. Leipzig volgt met tien punten uit vier wedstrijden, gevolgd door Halle met negen uit vier. Harzer Falken zijn de enige puntloze club in de liga. Essen heeft één punt en staat voorlaatste in de Oberliga Nord. Vrijdag is Duisburg de volgende tegenstander van Trappers. Tilburg moet het daarbij doen zonder Jonne de Bonth en Nick de Ruijter, die tegen straffen opliepen tijdens en na afloop van het duel tegen Timmendorfer Strand.

Voor de Nick de Ruijter is dat..

ongelukkig. Hij had zich juist voorgenomen om minder te gaan vechten op het ijs, zo vertelt zijn vriendin Suus in Brabants Dagblad. 'Nick werkt naast het ijshockey als loodgieter. Dan is het niet handig als je de ene keer met een hersenschudding en de andere keer met een gebroken vinger van het ijs komt. Knokken hoort bij het spelletje en het zit in het menneke, maar het moet niet onnodig zijn. Nick is bijna 26, hij moet nu toch wel kunnen doseren. Hij schaatste de afgelopen weken een paar keer weg bij een situatie waarbij hij er vorig seizoen zeker opgeklapt was, dus ik zag echt vooruitgang.'

In de Beneliga verloor..

Eindhoven Kemphanen zondag in Leuven. De winnende goal werd utieindelijk tien minuten voor tijd gescoord door Alec James. De stand was toen 5-2 in het voordeel van de Chiefs. Daarna brachten Tom Messie en Kayo van Soest hun ploeg nog tot op één goal, maar de slotminuut leverde voor Eindhoven geen gelijkmaker op, eindstand 5-4. Damian Kluijtmans en Jorn van Soest scoorden de andere treffers van Kemphanen.

Ook in de Beker van Belgi√ę...

waren er twee wedstrijden. Antwerpen won met 2-7 van Mechelen en Luik was met 1-14 te sterk voor Turnhout.

Nathan Walker maakte...

afgelopen weekeinde inderdaad als eerste Australi√ęr zijn debuut in de NHL. En hij scoorde ook direct. Het was voor de premier van Australi√ę, Malcolm Turnbull, reden om hem te bellen met een felicitatie. Het hele gesprek staat op Twitter.

Over de Washington Capitals gesproken...

Alex Ovechkin scoorde een hattrick in de eerste wedstrijd van zijn ploeg van het seizoen en voegde daar op zaterdag nog een hattrick aan toe. Een redelijk unieke gebeurtenis.

De protesten van (vooral)...

zwarte atleten in de VS tijdens het spelen van de volksliederen vanwege het overheidsgeweld tegen gekleurde Amerikanen heeft nu ook de NHL bereikt. JT Brown van de Tampa Bay Lightning balde zijn vuist boven zijn hoofd tijdens het spelen van de Star-Spangled Banner.

De protesten zorgen..

voor veel discussie in de Verenigde Staten. Ook Brown ontving als gevolg van zijn acties onder meer doodsbedreigingen naar zijn hoofd. Hij antwoordde met een quote van Martin Luther King als uitleg over waarom hij deed wat hij deed.

En tenslotte....

het vak van een goalie is niet zonder risico. Doelman Ben Bishop van de Dallas Stars werd vrijdag in zijn gezicht geraakt door een schot. Op zondag deelde hij een foto van zijn oorlogswond op Twitter.