Mandy Flink

8 september 201809:05

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oefenduels, een topsportprijs en een afstandsbediening

In de Morning Skate op deze zaterdagmorgen aandacht voor de oefenduels van Heerenveen, Herentals, Bad Nauheim en Rapperswil-Jona. Verder onder meer een Topsportprijs voor een Nederlandse ijshockey-international en een coach die in de maling wordt genomen.

Heerenveen oefende...

gisteravond tegen Herforder EV uit de Regionalliga Noordrijn-Westfalen en verloor dat duel met 5-2. De regerende kampioen van de competitie op het vierde niveau in Duitsland zag Killian Hutt en Ben Skinner vier van de vijf doelpunten scoren. Tony Demelinne en Pippo Limnell waren de scorende spelers aan de kant van Flyers. Heerenveen liep tegen veertien strafminuten op. Vandaag staat voor Flyers een oefenduel tegen Soester EG op het programma, eveneens een ploeg die uitkomt in de regionalliga met de geweldige 'nickname' Die Börderindianer. De ploeg heeft met de 22-jarige Tsjech Martin Benes een voormalige jeugdinternational van zijn land in huis.

Ook Herentals speelde...

een oefenwedstrijd tegen een ploeg uit de Regionalliga. Herentals ging met 7-3 onderuit tegen Neuwied. Emil Goris, Mitch Morgan en Jef van den Bosch zorgden voor de doelpunten aan de kant van Hyc. De club maakte ook weer een aantal namen bekend van jonge spelers die komend seizoen deel uitmaken van de ploeg. Het gaat daarbij onder meer om doelman Arne Waumans, die samen met Kevin van Looveren het goalieduo gaat vormen bij de club. Verder forwards Ben Coolen en Jacques de Ceuste, alsmede verdedigers Brent Boogaerts en Lowie Cuylaerts.

Mike Dalhuisen...

had een goal en een assist in de 6-3 overwinning van Bad Nauheim tegen het tweede team van Red Bull Salzburg. De club van Steve Mason, Rapperswil-Jona, heeft tegen de Slowaakse club HK Nitra, onder leiding van Uwe Krupp, met 2-1 gewonnen in Graz. Casey Wellman en Kay Schweri scoorden de goals. Het Graz van Doug Mason verloor tijdens hetzelfde toernooi met 2-4 van Sparta Praag, waardoor Rapperswil-Jona in de finale dus tegen Praag speelt.

Morgen dus de..

terugkeer van Mark Pederson in Tilburg. De oud-coach van Trappers komt op bezoek met Esbjer Energy uit Denemarken. Op de site van Trappers kijken spelers van negen jaar geleden terug op dat seizoen, waarbij onder meer om grappige herinneringen wordt gevraagd. Onur Mete komt met een verhaal over hoe Peterson bij het ontbijt voor de ochtendtraining televisie zat te kijken. 'Ik had de afstandsbediening stiekem gepakt en wisselde elke keer als hij ging zitten van zender. Het zal zijn dat het nog vroeg in de ochtend was, want hij liep niet √©√©n keer terug om de zender weer terug te zetten, maar misschien wel 9 of 10 keer. In het begin dacht ie (terecht) dat iemand hem aan het vervelen was, maar toen hij eenmaal opmerkingen begon te maken zoals, ‚Äėthis f*cking TV is out of control‚Äô of ‚Äėare you guys seeing what is happening here‚Äô?! kwamen we niet meer bij van het lachen.‚Äô

Meer herinneringen aan Pederson zijn hier te lezen >>>

De Nederlandse vrouweninternational Mandy Flink

heeft de Wij Inholland Topsportprijs 2018 gewonnen. 'Mandy heeft als jonge vrouw, vaak trainend tussen boomlange mannen, een vaste plaats weten te veroveren in het Nationale Vrouwenteam ijshockey. Ze combineert haar topsportcarrière met de studie Social Work (SPH) bij Hogeschool Inholland Den Haag', zo wordt haar winst beargumenteerd op de pagina van InHolland.

Foto: Inholland

Mandy Flink

Flink speelt bij Zoetermeer Panters...

en het Nederlands vrouwenteam en is volgens de jury 'een rolmodel voor heel veel studenten.' 'De jury heeft veel waardering voor haar enthousiaste positieve aanpak in de sport en in haar studie. Deze winnaarsmentaliteit past uitstekend na alle prestaties, die ze de afgelopen jaren met het Nederlands team behaald heeft. Zij verdient daarom volgens de jury terecht de Wij Inholland Topsportprijs 2018.' De speelster zelf komt ook nog aan het woord. 'Mijn toekomstvisie is om één van de belangrijkste speelsters te zijn binnen het ijshockey in Nederland en misschien deze sport in het buitenland uit te oefenen en er ook mijn geld mee te gaan verdienen. Dit misschien in combinatie met een rol binnen het sociaal werk in het buitenland. Zo kan ik én mensen helpen én doen wat ik zelf het allerliefste doe. Een droomcombinatie, al zeg ik het zelf.'

Dit weekeinde wordt...

in Thialf overigens het Girls Only Hockey Weekend gehouden,de inmiddels traditionele aftrap van het ijshockeyseizoen voor vrouwen. Het is voor het eerst dat het toernooi in Thialf wordt gehouden en iedereen is uitgenodigd te komen kijken. Er is bovendien een volle tafel met prijzen voor de tombola. Lees hier meer over het evenement >>>

Foto: Jenny Goessens

File 31

Twee teams uit de..

Thialf Icehockey Cup stonden wederom tegenover elkaar op vrijdag. D√ľsseldorf won met 2-1 in Krefeld. De Fischtown Pinguins blijven het goed doen. In een toernooi in eigen huis werd met 4-1 gewonnen van het Zwitserse Visp. In de finale is het Noorse Stavanger de tegenstander. Die ploeg was te sterk voor Grizzlys Wolfsburg.