Trappers vs Herne 16092017 duel

16 september 201708:42

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oefenduels, match fixing en een badge

Drie oefenwedstrijden gisteravond, met meer ontmoetingen op het programma vandaag. Verder aandacht voor mogelijke matchfixing in het ijshockey en de seizoenstart van Steve Mason.

Tilburg Trappers had vrijdag...

overtime nodig om Herne de baas te zijn. De regerende kampioen in de Oberliga zag Parker Bowles kort na de opening van de overtime het winnende doelpunt scoren, 6-5. Tilburg was verzwakt door de afwezigheid van kanonnen Mitch Bruijsten, Alexey Loginov en Kilian van Gorp en zag tijdens het duel ook nog Brock Montgomery met een game misconduct naar de kleedkamer vetrekken. Mickey Bastings (2), Ivy van den Heuvel, Danny Stempher en Max Hermens maakten de overige doelpunten namens Tilburg in het duel.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Nijmegen Devils is..

de voorbereiding op het nieuwe Beneliga-seizoen begonnen met een 5-0 nederlaag bij de Diez-Limburg Rockets, die uitkomen in de regionalliga in Noordrijn-Westfalen. De shutout was daarbij voor de doelman van de Duitse ploeg, Constantin Schönfelder. Nijmegen krijgt zondagmiddag in eigen stadion kans op revanche.

Het Belgische onderonsje...

tussen Antwerpen en Herentals, gespeeld in Heist-op-den-Berg was een doelpuntrijke aangelegenheid. Liefst twaalf keer wisten de twee ploegen het net te vinden in deze voorbereidingswedstrijd op het seizoen in de Beneliga. Antwerpen won het duel uiteindelijk met 7-5.

Vanavond is er ook weer een druk..

schema met oefenwedstrijden. Zo komt Zoetermeer vanavond om 18.00 uur voor het eerst in actie. In eigen huis ontvangen de Panters Amsterdam. Een uur later begint in Eindhoven het oefenduel tussen de lokale Kemphanen en Heerenveen. Voor beide teams de eerste test. Antwerpen komt opnieuw in actie, deze keer tegen Neusser EV uit de Regionalliga en Geleen brengt vanaf 19.00 uur een tegenbezoek aan Luik.

Ook de andere teams in de Oberliga...

speelden vrijdagavond oefenwedstrijden. Zo wist Duisburg de oefenwedstrijd tegen Essen met 4-3 te winnen. Nieuwkomer Kyle DeCoste kwam weliswaar tot scoren, maar kon niet voorkomen dat zijn nieuwe club Essen met 4-3 verloor. Het winnende doelpunt kwam in de slotfase van de stick van Marco Habermann. Hamburg is tot nu toe bezig aan een vlekkeloze voorbereiding. De Crocodiles wonnen vrijdagavond in eigen huis met 5-3 van Rostock Piranhas, nadat de ploeg eerst twee keer op achterstand had gestaan. Hannover Indians had voor ruim 1400 toeschouwers weinig moeite met Harzer Falken, 6-0. Tobias Schwab had twee goals en drie assists, terwijl Ivan Bacek vijf assists voor zijn rekening nam. Hannover Scorpions was tenslotte met 3-1 de baas tegen Timmendorfer Strand. Björn Bombis had een goal en een assist.

Twee spelers uit Oekra√Įne...

zijn door de internationale ijshockeyfederatie IIHF voorlopig geschorst. Het gaat daarbij om Eduard Zakharchenko en Volodymyr Varyvoda. Zij zouden zijn betrokken bij een poging tot matchfixing in het duel tussen hun land en Zuid-Korea tijdens het WK in Kiev eerder dit jaar. Korea moest dat duel met twee goals verschil winnen. Omdat er opvallend veel weddenschappen werden afgesloten op een daadwerkelijke zege van Zuid-Korea met die marge werd een onderzoek ingesteld. Korea won het duel overigens na penaltyshots met 2-1.

Steve Mason en de..

Rapperwil-Jona Lakers zijn het nieuwe seizoen begonnen met een 0-3 overwinning op Thurgau. Doelman Melvin Nyffeller had de shutout. Daarmee is de ploeg direct lijstaanvoerder. Vanavond gaat het seizoen verder met het duel tegen Winterthur.

Supporters van Tilburg konden..

gisteren de kampioensbadge afhalen bij supportersvereniging Fanatics.