Stock puck aan stick

17 juni 202006:57

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oefening, loterij en een jonge coach

In de Morning Skate vanmorgen een nieuwe oefening met Reno de Hondt, aandacht voor de shirtloterij in Den Haag, voor een jonge, nieuwe coach in Rostock, spelersnieuws uit de NHL en Oberliga Nord, de kans op een tijdige start in Duitsland en nog veel meer.

Er is weer een leuke...

oefening met Reno de Hondt beschikbaar.

Den Haag is begonnen...

met een loterij waarmee supporters een shirt kunnen winnen. De loten kunnen via Tikkie of overschrijving worden gekocht en kosten 5 euro per stuk. Het is tot vrijdag 26 juni mogelijk om loten te kopen.

Meer informatie via de website van Den Haag >>>

De minister-president...

van de Duitse deelstaat Beieren, Markus Söder, heeft aangekondigd dat hij wil dat de deelstaten het verbod op grotere evenementen verder verlengen. Op dit moment loopt het verbod nog tot 31 augustus. Volgens Duitse ijshockeymedia zou dit betekenen dat een tijdige start van de DEL in september daarmee onwaarschijnlijker is geworden. Er liggen in Duitsland verschillende scenario's op tafel, waaronder een start halverwege december. Dan zou het seizoen zonder play-offs worden gespeeld.

Hannover Scorpions heeft...

een belangrijke slag geslagen op de transfermarkt. De tegenstander van Tilburg Trappers in de Oberliga Nord heeft de 32-jarige verdediger Alexander Heinrich vastgelegd. Heinrich was jarenlang aanvoerder van Kassel Huskies in de DEL2. Hij komt naar Hannover met 288 wedstrijden op het tweede niveau in Duitsland in de schaatsen. Vorig jaar had hij een goal en 7 assists met 14 strafminuten in 30 dertig wedstrijden voor Kassel. Ook speelde hij bij Kassel en Wolfburg154 wedstrijden op het hoogste niveau in Duitsland.

Herner EV heeft...

de contracten van steunpilaren Christoph en Thomas Ziolkowski met een jaar verlengd. De 29-jarige Christoph speelde vorig jaar in de gevaarlijke lijn met Dennis Thielsch en Dennis Palka en kwam tot 8 goals en 33 assists. Zijn 31-jarige broer Thomas had 1 goal en 19 assists in 32 wedstrijden. Beide broers zijn in Duitsland geboren en van Poolse herkomst. Thomas Ziolkowkski kwam zelf uit voor de Poolse nationale ploeg. Beide spelers zijn al jaren een vaste waarde bij verschillende clubs in de Oberliga.

Leipzig neemt afscheid van..

de 23-jarige aanvaller Gianluca Balla. De speler uit de jeugd van Hamburg maakte vorig jaar de overstap van Hamburg naar Leipzig en tekende in 44 wedstrijden voor 35 punten, inclusief 12 doelpunten. Balla maakt de overstap naar een andere club in de Oberliga, maar het is nog niet bekend wie. Hij speelde eerder voor Crocodiles en Timmendorfer Strand.

Rostock heeft een nieuwe...

hoofdcoach. Het gat daarbij om de 34-jarige Nielse Garbe, die afgelopen jaar nog het hoogste jeugdteam bij Augsburg onder zijn hoede had. Hij krijgt Chris Stanley als speler/assistent-coach. Garbe richtte zich al jong op coaching en was enkele jaren actief in Noorwegen. Twee jaar geleden was hij assistent-coach bij Lindau in de Oberliga S√ľd.

Oberliga-nieuwkomer Herforder...

Ice Dragons hebben de selectie uitgebreid met de 20-jarige verdediger Dennis K√∂nig, die afkomstig is uit de jeugd van D√ľsseldorf. De speler komt oorspronkelijk uit de jeugd van Neuss, maar stapte al jong over naar DEG en speelde uiteindelijk 150 wedstrijden in de DNL voor die club.

De Buffalo Sabres hebben...

general manager Jason Botterill op staat gezet. Hij wordt opgevolgd door Kevyn Adams, die al in een andere functie bij de club werkzaam was. Botterill werd in mei 2017 benoemd bij de Sabres, maar slaagden er de afgelopen drie jaar niet in om de play-offs te halen. Dat lukte in de jaren daarvoor ook niet en Buffalo is op dit moment de club met het grootste aantal jaar zonder plaatsing voor de play-offs: 9.

De Sabres hielden...

stevige opruiming. Ook de general manager van het AHL-team van de Sabres, Randy Sexton, werd ontslagen. Dat geldt ook voor de hoofdcoach en assistent-coaces van de Rochester Americans. Ook de hoogste man bij de Sabres op het gebied van scouting en een deel van de scouts zijn niet langer werkzaam voor de club.

Het is nog even wachten op...

de onthulling van de naam van de nieuwe NHL-club Seattle. De club vindt de huidige situatie niet het geschikte moment om met dit nieuws naar buiten te komen. Tod Leiweke van Seattle wijst op de covid-19-epidemie en de protesten in Amerikaanse steden als reden om te wachten. De club is al wel begonnen met het vastleggen van verschillende mogelijke namen en met het ontwerp van verschillende shirts.

Vegas Golden Knights heeft...

het contract van de fysieke aanvaller Ryan Reaves met twee jaar verlengd. Het contract heeft een jaarlijkse waarde van 1,75 miljoen dollar. Reaves werd in februari 2018 door de Pittsburgh Penguins overgedaan aan de Golden Knights in ruil voor Tobias Lindberg. Reaves deelde dit seizoen 316 hits uit, het hoogste aantal in de NHL. Ook pikte hij acht goals en 7 assists op in 71 wedstrijden.

Verdediger Roman Polak...

speelt volgend jaar voor Vitkovice in zijn geboorteland Tsjechi√ę. De speler van de Dallas Stars heeft een aflopend contract en weinig interesse meer in spelen in de NHL en stelt in een interview zich regelmatig af te hebben gevraagd waar hij nog mee bezig was. Hij speelde de afgelopen maanden om en om met een andere verdediger in de opstelling van de Stars. Hij tekende voor drie jaar bij Vitkovice, maar zou het seizoen in de NHL wel komen afmaken als de competitie deze zomer wordt hervat.