Lou Lamouriello
— © Twitter/NHL

14 september 202007:32

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Oefenwedstrijden, quarantaine en snelle goals

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de oefenwedstrijden van afgelopen weekeinde, de ontwikkelingen in de KHL en de NHL, twee NHL-awards en nog veel meer.

Tilburg Trappers heeft het eerste oefenduel...

in Krefeld met 2-4 gewonnen van de lokale Oberliga-ploeg. Bartek Bison, Diego Hofland, Jordy Verkiel en Wouter Sars scoorden de doelpunten namens de meervoudige Oberliga-kampioen. Het was de eerste oefenwedstrijd voor Tilburg richting de start van het nieuwe ijshockeyseizoen.

Trappers speelde zonder...

topscorer Mitch Bruijsten. Brabants Dagblad meldt dat Bruijsten vermoedelijk niet terugkeert in de opstelling omdat hij niet tot een financiƫle overeenkomst kwam met de club. Bruijsten ging volgens de krant niet akkoord met de door Tilburg gewenste corona-korting op de salarissen. Vorige week meldde een Duitse website al dat er geruchten de ronde deden dat Bruijsten zich aansluit bij een ploeg in de DEL2. Ook captain Mickey Bastings ontbrak in de opstelling, maar hij was gewoon ziek. Trappers oefent vrijdag opnieuw tegen dezelfde tegenstander, deze keer thuis en neemt het op 11 oktober aanvullend op tegen Kassel Huskies uit de DEL2.

Ook elders werden er oefenwedstrijden....

gespeeld. Zo won het Eerste Divisie-team van Den Haag de oefenwedstrijd tegen Utrecht met 5-2 en werd tegen Amsterdam Tigers met 5-5 gelijkgespeeld. Omdat de ijstijd op was, werd er in dat duel geen extra tijd gespeeld. Het oefenduel tussen Eindhoven en Zoetermeer ging, zoals eerder vermeld niet door. Ook op andere niveaus werd alweer volop gespeeld dit weekend. Bijvoorbeeld tijdens een jeugdtoernooi in Heerenveen.

De nationale teamprogramma's...

gingen ook gewoon door de afgelopen dagen. Zo waren in Tilburg de spelers uit de geboortejaren 2009 en 2010 verzameld voor centrale trainingen.

De Finse regering heeft....

Jokerit voor twee weken in quarantaine geplaatst. Afgelopen woensdag speelde Jokerit tegen Neftekhimik Niznekamsk en die ploeg arriveerde vervolgens in Riga waar bleek dat zeven leden van het gezelschap positief waren getest op corona. Daardoor moet voor tenminste vijf wedstrijden van Jokerit in de KHL een nieuwe datum worden gezocht. Verder werd er overigens weer volop gespeeld in de competie.

De NHL deelde de nodige awards uit...

afgelopen weekeinde. Zo reikte Mark Messier de naar hem genoemde Leadership Award uit aan Mark Giordano, de aanvoerder van de Calgary Flames.

Lou Lamouriello...

van de New York Islanders werd uitgeroepen tot winnaar van de Jim Gregory Award als general manager van het jaar.

De Tampa Bay Lighting...

staan 3-1 voor in de best-of-seven tegen de New York Islanders en zijn daarmee dus nog maar Ć©Ć©n zege verwijderd van de finale om de Stanley Cup. Brock Nelson zette de Islanders in de tweede periode op voorsprong, maar twee keer knipperen met de ogen en Tampa had de wedstrijd omgedraaid via Blake Coleman en Ondrej Palat. Brayden Point en Pat Maroon maakten er in de slotperiode nog 4-1 van in het voordeel van de Lightning.

Ook de Dallas Stars zijn...

vlakbij de finale. Ze staan met 3-1 voor in de serie tegen Vegas Golden Knights. Zaterdag scoorden Joe Pavelski en Jamie Benn in de 1-2 zege voor de Stars.