Morning Skate Brad Marchand likken

6 mei 201809:27

Door Joep Meijsen

Morning Skate: overtimes, play-off-succes en een likkende forward

Goedemorgen op deze prachtige zondag. In de Morning Skate vandaag aandacht voor het WK met drie overtimes, play-off-succes voor Jamie Schaafsma, Bartek Bison, de Winnipeg Jets en de Washington Capitals en een nieuwe club voor Dennis Swinnen. En de zaak rond Brand Marchand.

Jamie Schaafsma en de...

Fort Wayne Komets hebben de serie tegen de Toledo Walleye in de play-offs van de ECHL weer gelijkgetrokken. Voor bijna 7500 toeschouwers werd het 4-1 voor de ploeg van de voormalige Nederlandse international. Dinsdag is het volgende duel in de serie, dan weer in Fort Wayne.

Fargo Force...

de club van de in Amsterdam geboren Bartek Bison, heeft zich geplaatst voor de finale van de Clark Cup. Dit is de hoofdprijs in de sterke jeugdliga USHL. Tegenstander zijn de Youngstown Phantoms. Vannacht won de Force met 2-3 van de Waterloo Black Hawks om de finale te bereiken. Bison bleef puntloos in het duel. Een opvallende naam bij de tegenstander is Niko Esposito-Selivanov, de zoon van ex-Den Haag-speler Alexander Selivanov en een kleinzoon van NHL-legende Phil Esposito.

De in België geboren..

Dennis Swinnen verlaat Ingolstadt in de DEL en tekende een contract bij de Bietigheim Steelers in de DEL 2. Swinnen had een doelpunt en drie assists in 43 wedstrijden voor Ingolstadt afgelopen seizoen. De 24-jarige aanvaller was eerder in de DEL 2 actief voor Lausitzer FĂĽchse voor wie hij in 2016/17 32 doelpunten en 25 assists op zijn naam bracht. Swinnen is speelgerechtigd voor de Belgische nationale ploeg.

Op het WK in Denemarken..

werden gisteren zes wedstrijden gespeeld, waaronder een paar heel spannende. In de middagwedstrijden was Zwitserland in extra tijd te sterk voor Oostenrijk (3-2), terwijl Letland via een goal van Rudolfs Balcers met 3-2 de baas was in overtime tegen Noorwegen. Frankrijk bezorgde Wit-Rusland met 6-2 de tweede nederlaag, terwijl Finland weinig moeite had met Zuid-Korea (8-0). In de avondwedstrijden kon Denemarken de stunt op de eerste dag niet herhalen en ging met 4-0 onderuit tegen de VS, terwijl Tsjechië in de slotseconden op gelijke hoogte kwam tegen Slowakije en vervolgens in overtime won via een treffer van Dmitrij Jaskin.

Dit is de stand in de twee poules...

tijdens het wereldkampioenschap...

Het wordt weer...

een drukke dag op het WK in Denemarken met zes wedstrijden. Allemaal live te zien via het YouTube-kanaal van de IIHF.

De NHL...

heeft aanvaller Brad Marchand van de Boston Bruins gewaarschuwd te stoppen met het likken van tegenstanders. In de eerste ronde van de play-offs was er al zo'n incident tussen Marchand en Leo Komarov van de Leafs. In het vierde duel tegen de Tampa Bay deed hij dit vervolgens bij Ryan Callahan.

Oud-NHL-speler...

Brandon Prust laat er geen twijfel over bestaan wat hij zou doen als Marchand hem probeerde te likken. Prust kreeg ooit een boete van vijfduizend dollar voor een spearing met Marchand als slachtoffer.

Gaat het de Washington Capitals...

eindelijk lukken om in de play-offs van Pittsburgh te winnen? Vannacht scoorde de ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad vier treffers in de slotperiode voor een 6-3 overwinning en daarmee een 3-2 voorsprong in de serie. Evgeny Kuznetsov had een goal en twee assists. Maandag wordt in Pittsburgh het zesde duel gespeeld. Een zege van Washington zou de uitschakeling van de regerende Stanley Cup-kampioen betekenen.

Ook de Winnipeg Jets..

staat op de rand van de volgende ronde van de play-offs. Kyle Connor scoorde zijn eerste twee play-off-goals en pikte een assist op in een 6-2 overwinning in het vijfde duel tegen de Nashville Predators, waardoor het ook in deze serie nu 3-2 staat. Na een doelpuntloze openingsperiode werd er liefst zes keer gescoord in de tweede doorgang. In de slotperiode stelden de Jets de zege veilig.