Morning Skate Stevie van Onna

15 mei 201808:23

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Reclamespot, degradanten en Bark-André Furry

International Stevie van Onna speelt een van de hoofdrollen in een reclamecampagne in de regio Twente, Bas Britstra stopt, maar gaat niet verloren en op het WK in Denemarken zijn de degradanten bekend en vallen vandaag de laatste beslissingen in de strijd om een plek in de kwartfinales. Verder aandacht voor de Vegas Golden Knights en hun doelman en wat verder te tafel komt. Kortom, een lekker volle Morning Skate.

IJshockeyster Stevie van Onna..

speelster van het Nederlandse vrouwenteam U18 is de komende weken in de hele regio Twente te zien op reclameborden. Ze werd gekozen als één van de drie topsporters uit de regio als ster in de reclamecampagne rond de opening van de sportketen Decathlon in Enschede. Hieraan ging een competitie vooraf waarin sporters zichzelf konden presenteren, onder meer door middel van een video op social media. Naast de 17-jarige Van Onna uit Hengelo zijn ook Bastaan Lammers uit Oldenzaal en Fran de Vries uit Enschede te zien in de campagne.

Van Onna...

won eerder dit jaar een gouden medaille met het vrouwenteam in Mexico City. Zij zal tot 17 juni te zien zijn op bushokjes, billboards en op de achterkant van bussen. Ook verschijnt de advertentie in een reeks huis-aan-huisbladen. Aan dagblad Tubantia vertelt ze wat haar ambities zijn met ijshockey. 'Ik zou graag professioneel ijshockeyster willen worden. Ja, daar wil ik graag later mijn brood mee verdienen.'

Den Haag...

blijft spelersnieuws bekendmaken. Gisteren meldde de club dat de 36-jarige verdediger Bas Britstra na het succesvolle jaar waarin Den Haag drie hoofdprijzen won zijn schaatsen aan de wilgen hangt. Hij gaat echter niet verloren voor het Haagse ijshockey. Britstra krijgt de rol van teammanager van de ploeg in de Beneliga. Britstra speelde met een korte onderbreking in Zoetermeer zijn hele loopbaan in Den Haag, waarbij hij de laatste drie jaar een vaste waarde was in de Beneliga.

De site van Gehandicaptensport Nederland...

heeft deze week een verhaal over para-ijshockey en dan specifiek over de promotie van deze sport bij vrouwen. Daarin loopt Nederland voorop. In het verhaal komt coach Nancy van der Linden, zelf oud ijshockeyinternational, aan het woord. Ook worden vrouwen hier opgeroepen om na te denken of para-ijshockey wellicht een mooie sport is om te gaan beoefenen. Ook clubs wordt gevraagd om deze sport op te pakken.

Lees het hele verhaal hier >>>

Nog wat transfers..

uit de Oberliga Nord. Christoph Ziolkowski volgt zijn teamgenoot Tom Fiedler door vanuit Essen de overstap te maken naar Erfurt. De 27-jarige aanvaller was vorig jaar goed voor dertien doelpunten en 31 assists in 51 wedstrijden voor Essen. Herne trekt twee nieuwe spelers aan. Het gaat om de 26-jarige verdediger Dennis Dörner die vorig jaar nog in Rostock speelde en de 21-jarige Tom Schmitz van Krefeld Pinguine, die het hele vorige seizoen aan zich voorbij moest laten gaan vanwege blessureleed.

Op het WK in Denemarken...

wordt vandaag de laatste speelronde gespeeld. Zuid-Korea verloor gisteren 3-0 van Noorwegen en is daarmee officieel gedegradeerd. Eerder was al duidelijk dat Wit-Rusland het volgend jaar in Division IA opnieuw mag gaan proberen. In de andere wedstrijden van gisteren won Canada in overtime met 2-1 van Letland, Connor McDavid scoorde in de extra tijd het winnende doelpunt. Tsjechi√ę was met 4-3 nipt te sterk voor Oostenrijk, terwijl Rusland met 4-0 te sterk was voor Slowakije.

De vier topteams...

in beide poules plaatsen zich voor de kwartfinales en in beide poules gaat het er vandaag om wie zich gaat plaatsen. Vooral in Group B is het spannend, met de confrontatie tussen Denemarken en Letland. De winnaar van het duel tussen het gastland en het land met de enthousiaste meereizende fans plaatst zich voor de kwartfinales. Dit is nu de stand.

En dit is het programma...

voor vandaag. Alle wedstrijden zijn weer live te zien via het YouTube-kanaal van de IIHF.

In de NHL play-offs...

hebben de Golden Knights uit Las Vegas de stand in de serie tegen de Winnipeg Jets weer gelijkgetrokken. Jonathan Machessault scoorde twee keer om zijn team een 3-1 overwinning te bezorgen in het tweede duel in de serie. Woensdag verhuist de serie naar Las Vegas voor het derde duel. De winnaar plaatst zich voor de finale om de Stanley Cup. Vannacht is het derde duel tussen Washington en Tampa Bay, waarin Washington met 2-0 voorstaat.

Doelman Marc-Andre Fleury...

won zijn 71e wedstrijd in de play-offs. De voormalige doelman van Pittsburgh en de huidige sluitpost van Vegas komt daarmee op gelijke hoogte met Jacques Plante als nummer negen op de ranglijst allertijden. Zijn grootste fan in Las Vegas loopt overigens op vier poten. Het gaat om Bark-André Furry.