Sprongwatch screenshot

8 november 201808:47

Door Remco

Morning Skate: Slechte reeks Penguins duurt voort, Sprong buiten lineup

In deze Morning Skate onder andere aandacht voor Pittsburgh Penguins dat vannacht zonder Daniel Sprong de vijfde wedstrijd op rij verloor. Daarnaast weer een hoogtepunt van McKinnon, een mooi shirt en een oude bekende die coach in de NHL wordt.

Pittsburgh Penguins

Washington Capitals won vannacht met 2-1 van Pittsburgh. Daarmee verloor de club van Daniel Sprong al voor de vijfde keer op rij. Sprong was er niet bij tegen Washington, de Nederlandse aanvaller kreeg geen plek in de wedstrijdselectie.

Malkin haalde het einde van de wedstrijd niet. De Russische superster van Pittsburgh kreeg een game misconduct vanwege een overtreding op T.J. Oshie. Bekijk de beelden hieronder en beoordeel zelf of dit een schorsing waard is.

Ovechkin

Alexander Ovechkin scoorde namens Washington wederom een powerplaygoal. Dat was voor Ovechkin zijn 235e powerplaygoal in de NHL. Daarmee komt hij op de ranglijst aller tijden op de achtste plek. Ovechkin heeft nog 39 powerplaygoals nodig om koploper Dave Andreychuk te achterhalen.

1. Dave Andreychuk - 274
2. Brett Hull - 265
3. Teemu Selanne - 255
4. Luc Robitaille - 247
5. Phil Esposito - 246
6. Brendan Shanahan - 237
7. Mario Lemieux - 236
8. Alexander Ovechkin - 235

Oude bekende terug in NHL

Eerder deze week maakte Los Angeles Kings het ontslag van coach John Stevens bekend. Zijn tijdelijke opvolger is Willie Desjardins. De 61-jarige coach was eerder werkzaam in de NHL als coach van Vancouver Canucks. 35 jaar geleden speelde Desjardins echter ook als speler nog Ă©Ă©n seizoen in Nederland. In het seizoen 1983-1984 won Desjardins de titel met Nijmegen.

Desjardins is daarmee niet uniek voor ons in de NHL. Ook de coach van Edmonton, Todd McLellan speelde begin jaren negentig in Nederland bij Utrecht.

McKinnon

Nathan McKinnon van Colorado Avalanche blijft een ware attractie in de NHL. Zijn ploeg verloor weliswaar van Nashville Predators, toch kunnen we genieten van dit soort acties.

Remembrance Day

Op 11 november is het Remembrance Day (Poppy Day) in het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest zoals Canada. Op deze dag worden de gevallenen herdacht van de Eerste Wereldoorlog en alle andere oorlogen sindsdien.

Een aantal clubs speelt daarom met een speciaal shirt. Het shirt van Brampton Beast (uitkomend in de ECHL) is een waar kunstwerk geworden.

Brampton Beast remembrance day shirt

Europees ijshockey

Tenslotte nog wat nieuws uit Europa. In Zwitserland gaan clubs op 14 november stemmen over een voorstel om de limiet op buitenlandse spelers te verhogen van 4 naar 6 spelers.

In datzelfde land vervolgt Jussi Jokinen zijn loopbaan. De 35-jarige Fin heeft een contract tot december getekend bij EHC Kloten.

We sluiten af met de uitslagen van eerste leg in de achtste finales in de Champions Hockey League:

Red Bull Munchen (Dui) – EV Zug (Zwi) 2-3

SC Bern (Zwi) – Malmö Redhawks (Zwe) 1-4

ZSC Lions (Zwi) - Kärpät (Fin) 4-4

Dragons de Rouen (Fra) – Red Bull Salzburg (Oos) 3-3

Kometa Brno (Tsj) – Tappara (Fin) 5-1

HC Lugano (Zwi) – Frölunda (Zwe) 1-1

Storhamar (Noo) – Skelleftea (Zwe) 4-4

HC Bolzano (Ita) – HC Plzen (Tsj) 1-6

De returns volgen op 20 november.