Thialf overview 2018 februari
— © Pieter-Jord Hovenga

27 april 202007:17

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Thialf, contractverlengingen en gitaarles

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de situatie rond Flyers en Thialf, contractverlengingen in Den Haag en Luik, de transferstop in het Nederlandse ijshockey, gitaarles van Sean Burke en nog veel meer.

Afgelopen week kwam...

het nieuws naar buiten dat Thialf formeel de huurovereenkomst met Unis Flyers Heerenveen heeft opgezegd. Volgens voorzitter Henk Hoekstra van Flyers is dit geen reden voor zorg en is de verwachting dat er voor de hervatting van het ijshockey een nieuwe overeenkomst is. 'Dit zijn normale zakelijke besprekingen. Unis Flyers was ook van plan om de overeenkomst op te zeggen want er stonden een aantal artikelen in die in de huidige staat van Thialf zorgden voor een exploitatierisico voor Unis Flyers', zegt Hoekstra op de eigen website van Flyers.

De kondigt tevens aan..

druk bezig te zijn met de invulling van de selectie voor het komende seizoen. Deze week wordt het eerste spelersnieuws vanuit Heerenveen verwacht.

Den Haag heeft...

het contract met verdediger Stef Overweg met een jaar verlengd, zo heeft de club bekendgemaakt. Overweg had 1 goal en 9 assists in 21 wedstrijden in de Beneliga vorig seizoen.

Lees hier meer over de contractverlenging >>>

Luik Bulldogs blijft...

blijft ook druk bezig met de selectie voor het komende seizoen. Zo werd duidelijk dat doelman Patrick Spano komend jaar niet terugkeert bij de club. Daarnaast werden de contracten van Alexandre Bremer en Bryan Henry verlengd. De in Frankrijk geboren Bremer speelt a sinds 2012-13 in Luik en was in 21 wedstrijden goed voor 10 goals en 19 assists. De 24-jarige Bryan Henry speelde als jeugdspeler jarenlang in Finland en kwam na een korte stop in Frankrijk in 2016-17 in Luik terecht. Met 9 goals en 25 assists in 21 wedstrijden was hij de nummer drie op de Beneliga-topscorerslijst bij Luik.

Voorlopig geldt er in Nederland...

een transferstop voor ijshockey. 'Het doel van deze transferstop is verenigingen te beschermen tegen een leegloop die door omstandigheden zou kunnen ontstaan. De transferstop houdt in dat spelers vanaf heden geen nationale overschrijving kunnen aangaan zonder schriftelijke toestemming van het bestuur van de huidige
vereniging', zo valt te lezen in de officiële mededeling.

Voorzitter Jan Hopstaken van...

IJshockey Nederland blikt in een uitgebreid verhaal op deze website terug en vooruit. Ondanks het coronavirus wordt volop gewerkt aan het komende seizoen, vertelt hij. 'We zijn bezig met de planning van competities, de planning van opleidingen en we onderzoeken samen met de clubs de gezamenlijke ambitie
en toekomstige inrichting van de topcompetities. Voor de Beneleague kunnen er problemen ontstaan omdat de Belgische overheid andere Corona-regels en maatregelen heeft dan de Nederlandse. Hierover hebben we nauw contact met de Belgische federatie. Hetzelfde geldt voor de Oberliga. Tot slot blijven we ons oriënteren op sponsormogelijkheden en proberen we een vraagbaak te zijn voor onze clubs', stelt hij.

Lees hier het hele artikel van Jan Hopstaken >>>

Het Belgische ijshockey...

treurt om het overlijden van Willy Cornelissen, vele jaren een trouwe vrijwilliger en supporter van Herentals en voormalig materiaalman bij verschillende nationale teams, waaronder 10 jaar bij de nationale vrouwenploeg.

Lees hier meer over op de site van de Belgische ijshockeybond >>>

Hannover Scorpions moet...

op zoek naar een nieuwe doelman. De 21-jarige Enrico Salvarani gaat de club verlaten en komt volgend jaar uit voor ploeg in de DEL2. Salvarani speelde twee jaar voor de rivaal van Tilburg Trappers in de Oberliga Nord en is oorspronkelijk afkomstig uit de jeugd van Mannheim.

Inmiddels is officieel duidelijk...

wie de Zwitserse redder van Krefeld Penguine is. Het gaat om Save's AG uit Lugano dat 120 van de 150 aandelen in de club heeft overgenomen. De Zwitserse investeerder heeft de Amerikaan Roger Nicholas benoemd om de belangen binnen de club te behartigen. Nicholas speelde vanaf begin jaren tachtig ruim 200 wedstrijden op het hoogste niveau in Duitsland en is al jaren als consultant actief in Frankfurt.

Voormalig NHL-doelman Sean Burke..

heeft een manier voor mensen om door de vele uren thuis door te kmen. Hij geeft online gitaarles.

Vorige week keken we al...

even naar het eerste Olympische ijshockeytoernooi. Honderd jaar geleden won Canada het eerste goud. Het land werd toen vertegenwoordigd door de Winnipeg Falcons, dat in eigen land de Allan Cup won.