Final Four2018 Den Haag Heerenveen publiek

19 mei 201808:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Toernooi, winnende goal en Backstreet Boys

Een bomvolle Morning Skate vanmorgen, met onder meer aandacht voor het grote internationale toernooi in Heerenveen, de winnende play-off-goal van Bartek Bison, de Nederlandse nationale teams, Ritchie van Hulten, het WK in Denemarken, de play-offs in de NHL en zelfs de Backstreet Boys.

Rond de finale...

van de Beneliga werd al gemeld dat Heerenveen bij het begin van het nieuwe jaar gastheer zou zijn van een toernooi met deelname van topteams uit Duitsland. Inmiddels is duidelijk welke teams er deel gaan nemen aan het toernooi. Het gaat daarbij om maar liefst drie teams uit de DEL en de Nederlandse nationale ploeg. Het toernooi wordt gespeeld op zaterdag 1 september en zondag 2 september.

De deelnemende...

teams uit de DEL zijn de Fischtown-Pinguins uit Bremerhaven, de Pinguins uit Krefeld en DEG uit DĂĽsseldorf. Op zaterdag om 17.00 uur spelen, onder voorbehoud, Bremerhaven en Krefeld tegen elkaar, gevolgd om 20.30 uur door het duel tussen DĂĽsseldorf en Nederland. Een dat later om 13.30 uur is er dan het duel tussen de twee verliezers van zaterdag, gevolgd door de fnale van het toernooi om 17.00 uur.

De opzet van het toernooi...

in Thialf doet een beetje denken aan de Amsterdam International Ice Hockey Cup zoals die enkele jaren geleden werd georganiseerd in het Ziggo Dome. Ook daar was sprake van deelname van Oranje en teams uit de DEL. Voor Nederland zou het toernooi een uitgelezen mogelijkheid zijn in de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Estland dat voor het volgende voorjaar op het programma staat.

Gisteren werd ook...

bekend waar en wanneer de verschillende nationale teams hun WK gaan spelen. De mannen gaan naar Estland, de vrouwen naar Beijing, de U20 van de mannen naar Zagreb, de U18 van de mannen naar Belgrado en de U18-vrouwen naar het Schotse Dumfries. Het complete overzicht, inclusief de data, staat hier >>>

Nijmegen Devils heeft...

de selectie uitgebreid met de 29-jarige aanvaller Ritchie van Hulten, die vorig jaar nog in Eindhoven speelde. Van Hulten was eerder actief in Tilburg en Zoetermeer. Lees hier het hele verhaal >>>

Fargo Force..

de club van Bartek Bison, is nog maar Ă©Ă©n overwinning verwijderd van de Clark Cup in de USHL. De in Amsterdam geboren forward scoorde de winnende goal laat in de derde periode voor de 3-2 zege in het derde duel in de serie tussen de Fargo Force en Youngtown Phantoms. Vannacht kan Fargo de Clark Cup daadwerkelijk winnen.

De serie tussen de..

Fort Wayne Komets en de Colorado Eagles in de ECHL-play-offs is weer gelijk 2-2. Michael Joly, de broer van, scoorde twee keer in de eerste periode om de Eagles een 2-1 zege te bezorgen. Jamie Schaafsma had twee schoten op doel. Vannacht wordt het vijfde duel gespeelde in de best-of-seven.

Dan de nodige verschuivingen..

in de Oberliga Nord. Zo stapt de 22-jarige verdediger Leon Lilik over van Hannover Indian naar Icefighters Leipzig. Timmendorfer Strand heeft met de 24-jarige Tsjech Lukas Novacek zijn tweede import vastggelegd voor het nieuwe seizoen. Novacek had vorig jaar 98 punten in 28 wedstrijden in de Oberliga Ost voor Schönheider Wölfe. Hij komt uit de jeugd van Znojmo en speelde in eigen land op lager niveau. Timmendorfer Strand legde eerder al de Canadees Cedric Montminy vast. Hannover Indians neemt de 34-jarige aanvaller Thomas Pape over van stadsgenoot Hannover Scorpions. Pape had in 36 wedstrijden negen punten vorig jaar.

Hamburg Crocodiles

heeft met Jacek Plachta een nieuwe coach vastgelegd. De voormalige Poolse international speelde onder meer bijna zeshonderd wedstrijden in de DEL voor onder meer Revier Löwen Oberhausen en Hamburg Freezers. Als coach was hij eerder bondscoach van Polen en vorig jaar assistent in Crimmitschau. Zijn zoon Matthias Plachta is een vaste keuze in de nationale ploeg van Duitsland.

Vandaag worden op het WK...

in Denemarken de halve finales gespeeld. Vanmiddag om kwart over drie spelen Zweden en de Verenigde Staten tegen elkaar, gevolgd door de ontmoeting vanavond om 19.15 uur tussen Canada en Zwitserland.

De Vegas Golden Knights...

staan om de rand van een historische plek in de Stanley Cup-finale. Vannacht werd met 3-2 gewonnen van de Winnipeg Jets, waardoor nog Ă©Ă©n overwinning de Golden Knights scheidt van die plek in de finale. Reilly Smith scoorde het winnende doelpunt in de slotfase van de derde periode.

Als je wint...

heb je vrienden. Rijen dik, Ă©chte vrienden. In het geval van de Vegas Golden Knights zijn dat ook de Backstreet Boys, die voor luide aanmoediging zorgden.