Nijmegen Devils 2018 Eden Branden en RJ Reed

16 oktober 201808:28

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Topscorers, knee-on-knee en een uitwedstrijd

In de Morning Skate vandaag aandacht voor de topscorer van de bekercompetitie, de topscorer van de Oberliga Nord, de Strafbankkoning, het programma voor komend weekeinde en de blessure voor Jamie Schaafsma.En natuurlijk het ijshockeyfilmpje dat gisteren overal viral ging.

Nijmegen-forward RJ Reed...

is de huidige topscorer in de bekercompetitie. De 26-jarige Canadees speelde tegen Tilburg Trappers een puntrijke wedstrijd en zit nu na vijf wedstrijden op negen goals en tien assists voor negentien punten. Hij staat drie punten voor op de Poolse Tsjech Lukasz Bartak van Geleen, die vorige week nog de topscorer was. Bartak heeft tien goals en zes assists in zes wedstrijden. De meeste doelpunten tot nu toe dit seizoen zijn voor Nick Verschuren van Geleen, die na zes wedstrijden op een gemiddelde van twee per wedstrijd loopt voor twaalf goals.

De strafbankkoningblijft...

Stef Overweg van Amsterdam, die afgelopen weekeinde tegen veertien strafminuten opliep en nu op 44 zit voor het seizoen. Zijn teamgenoot Michael Mackie-Kwist en Mitchell Riedijk van Zoetermeer staan beiden na vijf wedstrijden op 27 strafminuten. Overweg en Brent van der Boom liepen al tegen zeven straffen van twee minuten op.

Mitch Bruijsten...

is inmiddels de topscorer in de Oberliga-Nord. De Nijmegenaar heeft in negen wedstrijden al zeven goals en twaalf assists op zijn naam gebracht. Zijn teamgenoot Danny Stempher is een van de vier spelers in de Oberliga die op achttien punten zit. Stempher heeft negen goals en negen assists. Vorige week domineerden Björn Bombis en Patrick Schmid van Hannover Scorpions de topscorerslijst nog, maar Bombis voegde afgelopen weekeinde helemaal geen punten toe en bleef op achttien, terwijl Schmid maar tot één punt kwam. De Scorpions hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Trappers. De vierde speler op achttien punten is Brent Norris van Hannover Indians.

De gestaakte wedstrijd...

tussen Den Haag en Heerenveen is inmiddels omgezet in een 2-4 overwinning voor Flyers. De wedstrijd werd vrijdag gestaakt door de scheidsrechter vanwege de kwaliteit van het ijs in de de Uithof. Daardoor verandert de stand in de bekercompetitie in Nederland weer ten opzichte van gisteren.

1. Geleen 6-18 (+41)
2. Heerenveen 4-12 (+18)
3. Nijmegen 5-9 (+25)
4. Amsterdam 6-6 (-18)
5. Den Haag 3-3 (-1)
6. Zoetermeer 5-3 (-12)
7. Tilburg 5-0 (-53)

Komend weekeinde...

een druk programma in de bekercompetitie in Nederland. Op vrijdag drie wedstrijden: Heerenveen - Tilburg, Nijmegen - Amsterdam en Den Haag - Geleen. Op zaterdag het duel tussen Zoetermeer en Nijmegen en tenslotte op zondag de wedstrijden tussen Tilburg en Zoetermeer, Amsterdam en Den Haag en Geleen en Heerenveen. Trappers in de Oberliga heeft alleen zondagavond een uitwedstrijd bij Hannover Indians op het programma staan.

Jamie Schaafsma...

raakte afgelopen weekeinde geblesseerd bij het duel tussen zijn Fort Wayne Komets en de Cincinnatti Cyclones waarbij de voormalige speler van Oranje, Geleen en Amsterdam geraakt werd door Brady Vail in een check. Volgens de lokale verslaggever van de krant in Fort Wayne betrof het hier een knee-on-knee-hit waar de ECHL eens opnieuw naar zou moeten kijken. Inmiddels is er een extra straf uitgedeeld aan Vail. De ploeg van Schaafsma verloor het duel overigens met 5-2. Hoe ernstig de blessure van Schaafsma is, is nog niet bekend. Het is nog onduidelijk of hij komend weekeinde weer in actie kan komen. Lees hier de blog en bekijk de video van de hit >>>

De Fort Wayne Komets..

hebben tot nu toe dit seizoen twee wedstrijden gespeeld, waarvan ze er een gewonnen en een verloren hebben. Schaafsma speelde beide duels, tot de hit uit het bericht hierboven en scoorde tot nu toe één keer. Schaafsma is bezig aan zijn vierde seizoen bij de club en is net als vorig jar de captain van de ploeg. De Komets hebben tegenwoordig een affiliation met de Vegas Golden Knights.

Tim Hortons..

is een van oorsprong Canadese keten van koffie- en donutzaken ooit opgericht door ijshockeyer Tim Horton. Het bedrijf is nog altijd zeer actief rondom ijshockey. Zo is het op dit moment mogelijk om ijshockeykaartjes te sparen bij aankoop van producten bij de keten, maar ook de commercials van het bedrijf draaien vaak om ijshockey. Deze ging de afgelopen dagen stevig viral.