IMG 0350

25 augustus 201808:20

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Trappers, een doelpuntenlied en de Cup in Humboldt

Op deze zaterdag in de Morning Skate onder meer aandacht voor de eerste oefenwedstrijd van Tilburg, een speciaal doelpuntenlied in Heerenveen, de komst van de Stanley Cup naar Humboldt en de komende Winter Classic.

De kop is eraf...

voor Tilburg Trappers in het nieuwe seizoen. De ploeg van Bohuslav Subr verloor in eigen huis met 4-7 van de regerende kampioen in de DEL 2 Bietigheim Steelers. Voor 2150 toeschouwers kwam Trappers terug vanuit een 1-4 achterstand tot 4-5, om uiteindelijk met drie goals verschil te verliezen. De doelpunten van Tilburg kwamen op naam van Ivy van den Heuvel, Giovanni Vogelaar, Nardo Nagtzaam en Kevin Bruijsten.

Daarmee sloeg Tilburg...

geen slecht figuur tegen de ploeg die een niveau hoger speelt. In Brabants Dagblad noemt coach Subr de uitslag ook 'een beetje geflatteerd'. Maar hij was ook kritisch. 'Ik heb goede dingen gezien, maar ook minder goede. Zeven tegentreffers is te veel. In de Oberliga krgen we er de afgelopen drie jaar gemiddeld maar twee per wedstrijd tegen.' Hij noemde het duel 'een goede les, vroeg in het seizoen'.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Volgende week wacht...

het grootste deel van de selectie van Tilburg een nog zwaardere opgave. Een onofficieek Oranje dat onder de naam Team NL deelneemt aan de eerste editie van de Thialf Ice Hockey Cup mag het opnemen tegen Bremerhaven, D√ľsseldorf en Krefeld die op het hoogste niveau uitkomen in Duitsland. De selectie van Team NL bestaat uit spelers van Tilburg, aangevuld met Flyers-verdediger Niels van der Vossen en zijn aanvallende teamgenoot Lars den Edel. Wie nog tickets wil kopen voor het evenement op 1 en 2 september kan hier terecht >>>

Heerenveen krijgt een nieuw...

doelpuntenlied dat speciaal voor de club geschreven is. Daartoe werkt Unis Flyers samen met de rockformatie The Bounty Hunters. Het gaat om een Engelstalig rocknummer waarin 'de ijshockeypassie van zowel spelers als fans centraal staat'. Op de site van Flyers wordt frontman Johannes Rypma geciteerd. 'We vonden dit een hele mooie uitdaging om een nummer te schrijven over ijshockey en passie. Afgelopen weken zijn we in de studio geweest om het nummer in te spelen en zingen. Het resultaat horen we binnenkort.' Het grote publiek krijgt het nummer voor het eerst op zondag 7 oktober te horen tijdens de thuiswedstrijd van Heerenveen tegen Amsterdam Tigers. Er komt ook een videoclip met spelers van Heerenveen erin.

Nederland is een vrouwenteam..

rijker. Nijmegen Devils, Red Eagles Den Bosch, Eindhoven Kemphanen, Eindhoven Icehawks, Nijmegen Knights en Radboud Saints gaan samenwerken ten bate van een team dat zijn thuiswedstrijden in het Triavium gaat spelen. Het team krijgt de naam Regio Oost. Daarmee telt de vrouwencompetitei nu zes teams met Dordrecht, Geleen, Groningen, Heerenveen en Tilburg als de andere ploegen.

Nijmegen Devils...

maakte gisteren ook al de naam van een nieuwe shirtsponsor bekend. Het gaat daarbij om EnergieFlex. Lees er hier meer over >>>

De Humboldt Broncos...

waren dit voorjaar natuurlijk uitgebreid in het nieuws. Gisteren bracht Chandler Stephenson van de Washington Capitals de Stanley Cup naar Humboldt tijdens de Humboldt Hockey Day.

In de NHL..

is center Sean Couturier vier weken uitgeschakeld bij de Philadelphia Flyers. Hij raakte geblesseerd aan zijn knie tijdens een zomers oefentoernooi. De Toronto Maple Leafs hebben Hayley Wickenheiser toegevoegd aan de technische staf. Zij gaat zich vanuit Calgary bezighouden met de ontwikkeling van spelers. Wickenheiser geldt als de beste vrouwelijke ijshockeyer allertijden en blijft naast haar nieuwe functie ook medicijnen studeren. Tobias Engstrom, die elf seizoenen voor Winnipeg en Atlanta speelde in de NHL, keert terug naar Zweden. Hij gaat spelen voor Modo dat uitkomt op het tweede niveau in het land. Hij speelde daar ook vijf seizoenen voor zijn overstap naar Noord-Amerika.

De zaak rond Erik Karlsson

gaat nog altijd door. Donderdag kwam het verhaal naar buiten dat hij zijn loopbaan bij een team in de Verenigde Staten wil voortzetten. Karlsson is niet meer blij bij de Ottawa Senators en heeft daar dit seizoen een aflopend contract. Afgelopen week kwam het gerucht naar buiten dat Vancouver interesse had. Intussen meldt Elliotte Friedman van Hockey Night in Canada dat het eerste gerucht door Karlsson wordt ontkend.

De WinterClassic...

in de NHL wordt op 1 januari 2019 gespeeld tussen de Chicago Blackhawks en de Boston Bruins. Plaats van handeling is de het Notre Dame Stadium in Notre Dame, Indiana, de thuisbasis van de befaamde Fighting Irish in college football. Gisteren werd het logo onthuld, waarbij Chicago teruggrijpt naar het verleden en de shirts die de club in de jaren twintig en dertig droeg.