Tilburg Trappers in actie tegen Leipzig
Tilburg Trappers in actie tegen Leipzig — © Arie Leeuwesteijn

22 juni 202007:18

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Trappers, een ervaren goalie en een peperduur kaartje

Tilburg Trappers bereidt zich voor op het nieuwe seizoen, een nieuwe tegenstander van Trappers breidt de selectie aanzienlijk uit, een rookie-card van Connor McDavid levert een timmerman flink geld op en Jacob Trouba leert hoe je een kip moet snijden. Dat en meer in deze maandageditie van de Morning Skate.

De competitie in de Oberliga...

start als de plannen van de Oberligaclubs en de Duitse ijshockeybond doorgaan later dan normaal, maar wel tijdig. 'Vanwege corona willen we dat de competitie zo laat mogelijk van start gaat; dat wordt waarschijnlijk de week van 16 oktober', vertelt de kersverse Tilburg Trappers-directeur Ruud van Baast in Brabants Dagblad.

Hij vertelt ook dat...

de Nederlandse deelnemer aan het derde niveau in Duitsland zeker niet op omvallen staan, maar wel maatregelen heeft genomen om de coronacrisis de baas te worden. 'We zijn een stabiele club. Maar we hebben we wel weer inkomsten nodig. We missen ook de baten van de horeca bij thuiswedstrijden zolang er geenpubliek welkom is. Gelukkig zijn onze sponsors vooralsnog heel loyaal. De begroting hebben we al verlaagd en we proberen de impact daarvan zo
klein mogelijk te laten zijn. Dat moet lukken.'

Ook op andere vlakken...

zijn maatregelen genomen, zo heeft Trappers uitstel van betaling voor de ijshuur gekregen. 'We hebben gevraagd of dat afstel kan worden voor een bepaalde periode. Spelers en stafleden leveren een percentage van hun salaris in, dat ze kunnen terugverdienen door ver te komen in de play-offs.' De selectie blijft volgens Van Baast in Brabants Dagblad naar verwachting intact. 'We willen deze groep de kans geven de titel te pakken die ze door coronaafgelopen seizoen niet heeft kunnen behalen. En er zijn geen signalen dat er jongens willen vertrekken.'

Diez-Limburg...

heeft een goede slag geslagen. De uiterst ervaren doelman Jan Guryca (37), die een volle tas met ervaring in de DEL en DEL2 meebrengt, heeft zijn contract bij de club met twee jaar verlengd. Diez-Limburg is een van de nieuwe tegenstanders van Tilburg in de Oberliga Nord. Hij gaat bij de club een goalie-trio vormen met Tim Stenger en Louis Busch, die eerder bij Hannover Indians in de Oberliga speelde.

De club verlengde verder...

het contract van de 30-jarige aanvaller Andre Bruch, die eerder met Neuwied en Netphen op Oberliga-niveau speelde. De 21-jarige in Luxemburg geboren David Lademann komt als versterking bij de ploeg. Hij speelde afgelopen jaar in het tweede team van Frankfurt Löwen.

Leipzig heeft ..

Maximilian Spöttel vastgelegd. De 24-jarige aanvaller is geen onbekende in de Oberliga Nord, hij speelde eerder in Halle. Afgelopen jaar zou hij voor Sonthofen in de Oberliga Süd gaan spelen, maar liep tijdens de oefencampagne in de voorbereiding op het seizoen tegen een ernstige knieblessure op waardoor hij tijdens het seizoen niet in actie kan. Hij onderging verschillende operaties en zou op tijd weer helemaal fit moeten zijn voor het nieuwe jaar.

Er zou een concrete datum...

zijn voor de herstart van de NHL. Volgens Larry Brooks van de New York Post moeten de eerste wedstrijden op 30 juli worden gespeeld. Voorafgaand hieraan houden clubs een trainingskamp van twee weken en staat er Ă©Ă©n oefenwedstrijd op het programma in de voorbereiding op de herstart.

De opening van de trainingskampen...

zou volgens Brooks op 10 juli moeten gebeuren, waarna de teams op 23 of 24 juli afreizen naar een van de twee aangewezen plekken waar alle wedstrijden gespeeld gaan worden. Spelers verblijven hier in isolatie en worden voortdurend op besmetting met het coronavirus getest. De oefenwedstrijd zou na de reis naar de speelstad worden gespeeld. Welke steden dat zijn, is nog niet duidelijk. Las Vegas is favoriet en voor de tweede locatie zou het volgens de ijshockeymedia tussen Edmonton, Toronto en Vancouver gaan.

De positieve tests...

van elf spelers heeft vooralsnog de voorbereiding op de herstart van de competitie niet vertraagd, zo schrijven verschillende Canadese media. Niet iedere speler is echter enthousiast over de plannen om terwijl de corona-epidemie nog volop woedt, toch weer te gaan spelen. Een niet bij naam genoemde speler van een club uit de Western Conference is er zelfs van overtuigd dat er helemaal niet gespeeld gaat worden en dat veel spelers de plannen niet zien zitten.

Een rookiecard...

van Connor McDavid is voor ruim 135.000 Amerikaanse dollars van eigenaar gewisseld. Het gaat om een gesigneerde card uit het seizoen 2015/16 van Upper Deck met lichte gebruikerssporen. Verkoper is een gepensioneerde timmerman die voor 150 dollar intekende op de aankoop van een grote doos met zakjes spelerskaarten.

Intussen blijven...

spelers alternatieve manieren vinden om bezig te blijven. Zo doet Jacob Trouba van de New York Rangers mee aan een aflevering van Skates & Plates, waarin hij merkt dat het snijden van kip moeilijker is dan hij dacht.