Morning Skate Marleau viert gwg

24 oktober 201708:57

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Verstappen, mijlpalen en sweet golden knights

Een nieuwe Morning Skate op deze dinsdag met een verschuiving in het wedstrijdprogramma, aandacht voor Steve Mason, Mike Dalhuisen en Daniel Sprong, de nodige mijlpalen in de NHL en een liedje dat je niet makkelijk uit je hoofd krijgt.

De wedstrijd van Geleen...

tegen Nijmegen van komende zondag wordt anderhalf uur vervroegd. Het duel begint nu om 17.30 uur in plaats van 19.00 uur, zodat de toeschouwers op tijd thuis kunnen zijn om autocoureur Max Verstappen in actie te zien tijdens de Grand Prix. Ook kan de race worden bekeken in de business lounge van Eaters.

Gisteren schreven we al..

over de bekerstunt van Steve Mason tegen de Zwitserse topclub HC Lugano. Hieronder een video-interview met de verdediger van Oranje.

Mike Dalhuisen en..

Torpedo Ust Kamenogorsk hebben het duel maandag tegen HC Darov met 4-1 verloren, daardoor staat het team van de in Nijmegen geboren verdediger vooralsnog op de vijftiende plaats van de VHL, terwijl de ploeg vorig jaar meespeelde om het kampioenschap. Dalhuisen had zeven schoten op doel en was daarmee de actiefste speler van zijn ploeg, maar het leverde hem geen punten op. Woensdag volgt de volgende wedstrijd, tegen Dizel.

Daniel Sprong en...

de Wilkes-Barre/Scranton Penguins komen pas komende vrijdag en zaterdag weer in actie. Op vrijdag wordt er thuis gespeeld tegen de Hershey Bears en op zaterdag is er een uitwedstrijd bij de Bridgeport Sound Tigers.

Triest nieuws over Patrick Eaves..

van de Anaheim Ducks. Bij hem is de spierziekte Guillain-Barre-syndroom vastgesteld. Het leidde tot opname van de vleugelaanvaller op de intensive care-unit van het ziekenhuis, waar hij inmiddels weer is ontslagen. Hij is vastbesloten volledig te herstellen en zo snel mogelijk weer in actie te komen. Hier uitleg over de aandoening >>>

De LA Kings...

verloren voor het eerst dit seizoen in reguliere speeltijd door het 3-2 verlies bij de Toronto Maple Leafs. Daarmee zijn de Vegas Golden Knights nu de ploeg met het hoogste puntpercentage in de NHL. Een absoluut unicum voor een expansieteam. De belangrijke vraag is echter...gaat dit liedje aanslaan?

De winnende goal...

van Patrick Marleau namens de Leafs was diens 99e in de NHL.

Ook voor Joe Thornton

was er nieuws in de statistieken. Hij pikte een assist op in de 4-1 overwinning van de San Jose Sharks tegen de New York Rangers. Het was zijn 1398e punt in de NHL, waarmee hij nu gelijk staat met Edmonton Oilers-legende Jari Kurri op de twintigste plaats van de eeuwige topscorerslijst in de NHL. Hij heeft nu 1013 assists en 385 goals.

Jaromir Jagr..

is voor minimaal een week uitgeschakeld. Zijn club, de Calgary Flames, plaatste hem maandag op de lijst van injured reserved-spelers nadat hij zaterdag uitviel in de nederlaag van Calgary tegen de Minnesota Wild. Hij kan op zijn vroegst zondag tegen Washington terugkeren in de opstelling van de Flames.

En een mooie eer voor...

de Nashville Predators. Sportzender ESPN heeft hen uitgeroepen tot beste franchise in de Amerikaanse sport. Lees het hele artikel hier >>>