Morning Skate Golden Knights advance

18 april 201808:01

Morning Skate: Voorsprong, sweep en een lange overtime

Tilburg Trapper staat weer op voorsprong in de serie tegen Deggendorf, de Vegas Golden Knights zijn als eerste ploeg door naar de volgende ronde van de play-offs na een sweep van de LA Kings, Steve Mason speelde de langste overtime in de Zwitserse ijshockeygeschiedenis en nog veel meer in deze editie van de Morning Skate.

Tilburg Trappers...

is nog Ă©Ă©n overwinning verwijderd van de derde Oberliga-overwinning op rij. Mickey Bastings, Mitch Bruijsten en Boet van Gestel hadden gisteravond allen een goal en twee assists in de uiteindelijke 6-1 overwinning voor Trappers in het derde duel van de best-of-five tegen Deggendorf. Tilburg heeft nu aan winst komende vrijdag in Beieren genoeg voor een nieuwe titel. Anders volgt er zondagmiddag een beslissend duel op Stappegoor. Lees hier meer over de wedstrijd van gisteravond >>>

Foto's: Arie Leeuwesteijn, Twitter Vegas Golden Knights

IMG 6070

Volgens verdediger Boet van Gestel...

is iedereen vastbesloten om de serie vrijdag te beslissen. Het laten lopen van het vierde duel om zo in eigen huis kampioen te worden, is geen optie, vertelt hij aan Brabants Dagblad. 'Deggendorf is niet voor niets kampioen van de Oberliga SĂĽd geworden. Je moet het afmaken wanneer dat kan. Zo zit iedere sporter toch in elkaar volgens mij', aldus de verdediger.

Het is de vraag waar volgend jaar...

de Leipzig Icefighters hun thuiswedstrijden zullen spelen. Op dit moment wordt in de voorstad Taucha gespeeld, maar in principe is het de bedoeling dat de club vanaf komend seizoen zijn thuiswedstrijden in de voormalige markthal Kohlrabizirkus in Leipzig zelf gaat spelen, waar tot 2012 de grootste ijshal van Duitsland in ijsoppervlak in gevestigd was. Daartoe is wel veel geld nodig van de gemeente. Daarover steggelt de lokale politiek nu. De lokale krant heeft het verhaal >>>

In de best-of-seven..

om promotie naar de hoogste speelklasse in Zwitserland hebben Steve Mason en de Rapperswil-Jona Lakers een 3-2 nederlaag geleden na verlenging tegen Kloten Flyers. Het winnende doelpunt viel in de derde overtime voor bijna 6700 toeschouwers na een schot van afstand in de hoek van Hollenstein. Het was de langste wedstrijd in minuten in de geschiedenis van het Zwitserse ijshockey. Veel rust krijgen de spelers niet. Donderdag wordt in Rapperswil-Jona het vierde duel in de serie gespeeld. De ploeg van Mason staat nog wel met 2-1 voor in de serie.

In de Oberliga heeft...

Moskitos Essen bekendgemaakt dat aanvaller Veit Holzmann terugkeert bij de club. De 26-jarige Holzmann speelde twee jaar geleden in de Oberliga voor Berlijn en Essen, maar was dit jaar actief voor zijn jeugdclub EV FĂĽssen in de Beierse regionalliga. Twee niveaus hoger heeft DĂĽsseldorf een nieuwe coach. Het gaat daarbij om de Duits-Canadees Harold Kreis, die de afgelopen vier jaar coach was bij Zug in de Zwitserse competitie. Kreis was tussen 2008 en 2010 al actief als hoofdcoach bij DĂĽssseldorf.

Nog minder dan een week tot de start..

van het WK in Tilburg. De officiële puck ziet er zo uit...

Heb je nog geen kaarten voor het WK?

Ze zijn nog altijd online te bestellen >>>

Oranje opent het WK op maandag tegen China en heeft op dinsdag IJsland als tegenstander. Op donderdag volgt dan de ontmoeting met Servië, terwijl in het weekeinde middagwedstrijden tegen België en Australië op het programma staan.

De sweep...

van de LA Kings door de Vegas Golden Knights is compleet. Ook het vierde duel in de best-of-seven werd door de ploeg uit de gokstad gewonnen. Brayden McNabb scoorde het enige doelpunt in de 1-0 overwinning voor zijn ploeg in het Staples Centre in Los Angeles. Marc-Andre Fleury had 31 saves voor de shutout. De ploeg kan nu afwachten of Anaheim of San Jose de tegenstander wordt in de volgende ronde.

Lars Eller scoorde...

na negen minuten spelen in de tweede overtime om zo de Washington Capitals een 3-2 overwinning te bezorgen tegen de Columbus Blue Jackets. Het was de derde ontmoeting tussen de twee teams en de derde die naar de extra speeltijd moest voor een beslissing. Columbus won de eerste twee wedstrijden in Washington.

Connor Hellebuyck had..

dertig saves in zijn shutout in het vierde duel van de Winnipeg Jets tegen de Minnesota Wild. Mark Scheifele nam beide goals van de Jets voor hun rekening in de 2-0 overwinning. Hiermee is Winnipeg nog Ă©Ă©n overwinning verwijderd van de volgende ronde in de play-offs.