IMG 5755 2

17 april 201823:05

Trappers blijft met ruime zege op titelkoers

Tilburg Trappers blijft op titelkoers in de Oberliga. De regerende kampioen heeft het thuisvoordeel in de serie tegen Deggendorf en won ook zijn tweede thuiswedstrijd, met 6-1. De club is nu nog één overwinning verwijderd van het derde kampioenschap op rij.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Deggendorf, maar het was Tilburg dat als eerste tot scoren kwam en daarna het heft in de wedstrijd goed in handen nam. Na twintig minuten spelen stond Trappers al op een riante 4-1 voorsprong en de ploeg van Bohuslav Subr gaf daarna het initiatief in het duel niet meer uit handen. Vrijdag staat de vierde wedstrijd in de serie op het programma, waarbij Tilburg bij een eventueel verlies nog een herkansing krijgt in eigen huis op zondagmiddag.

Het was Reno de Hondt die na ruim negen minuten spelen de score opende, voor een Trappers dat zonder de geblesseerde Parker Bowles en Nick de Ruijster aantrad. Amper twee minuten later scoorde Mickey Bastings zijn eerste goal van deze play-offs om de voorsprong van Trappers te verdubbelen. Deggendorf stribbelde nog tegen via een tegengoal van Andreas Gawlik, maar in de slotfase van de eerste periode was het eerst Nardo Nagtzaam die de marge herstelde, waarna Boet van Gestel in de slotminuut de 4-1 voorsprong op het scorebord bracht.

IMG 6070

Trappers bleef de wedstrijd in het restant van de speeltijd controleren met veel puckbezit. De ploeg werd ook nog regelmatig gevaarlijk, maar scoorde in de overgebleven twee periodes nog maar één keer per periode In de tweede doorgang was het Brock Montgommery die het net achter Cody Brenner wist te vinden, terwijl in de slotperiode Mitch Bruijsten nog succesvol was. Daarmee troffen vijf verschillende spelers doel namens Tilburg, dat wederom voor een uitverkochte hal speelde op de dinsdagavond.