Morning Skate Continental Cup

20 november 201908:08

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Winst, golfdag en internationaal clubijshockey

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de wedstrijd van Steve Mason, voor de golfdag van Daniel Sprong en de Gulls, een versterking voor Rostock en beslissingen in zowel de Champions Hockey League als de Inter Continental Cup.

Eindelijk weer eens..

goed nieuws voor Steve Mason en EHC Winterthur. De ploeg op het tweede niveau in Zwitserland won tegen de nummer laatst van de competitie, Ticino Rockets met 6-3. Riley Brace had twee goals en drie assists, Tim Wieser scoorde twee keer en Lucas Bachofner had een goal en een assist. Mason bleef puntloos in de ontmoeting.

De San Diego Gulls...

van Daniel Sprong komen pas komende zaterdag weer in actie. De ploeg zit echter in de tussentijd niet stil. Behalve de trainingen was er ook een uitstapje naar de golfbaan voor de San Diego Gulls Golf Classic. Het videomagazine van de club ging kijken.

Rostock Piranhas...

voegt verdediger Tyler Brower toe aan de selectie. De geboren Amerikaan was eerder op proef bij Deggendorfer SC, mara zijn contract werd daar niet verlengd. Vorig jaar speelde hij nog een deel van het seizoen bij Preussen Berlin, toen die ploeg nog in de Oberliga actief was. Brower was in eigen land op lager jeugd- en collegeniveau actief.

Morgen wordt de...

Beker van België definitief afgerond met de inhaalwedstrijd tussen Antwerpen en Herentals. De wedstrijd is van belang voor de eindrangschikking en daarmee de samenstelling van de halve finales bij de Zuiderburen. Herentals staat twee punten achter het al uitgespeelde Luik en zou ben winst Mechelen als tegenstander krijgen in de halve finale. Als Luik als nummer één eindigt moet Hyc het opnemen tegen Leuven.

Komend weekeinde..

is er weer een vol programma in de verschillende competities. Trappers speelt vrijdagavond in de Oberliga tegen Hannover Scorpions, dat na een goede start ver is teruggezakt in de competitie. Op zondag mag Tilburg naar Hannover voor een ontmoeting met de andere ploeg uit de beursstad, de Indians. In de Beneleague ontvangt Nijmegen op vrijdag Tilburg en staan in de Inter Region Cup ontmoetingen tussen Heerenveen en Diez-Limburg en Leuven tegen Neusser EV op het programma. Meer hierover vanaf vrijdag in de Game Day-rubriek.

In de Champions Hockey League..

zijn gisteravond de nodige beslissingen bevallen. Zo schakelde Frölunda Göteborg uit Zweden de landgenoten uit Färjestad uit, was het Zweedse Lule te sterk voor Bern, ging het Tsjechische Hradec Kralove door ten koste van Mannheim, maakte het Zwitserse Biel een einde aan de ambities van Augsburg, pakte het Zwitserse Lausanne de winst in de serie tegen Pilsen en bereikte Zug de achtste finales ten koste van Tappara. Durgarden Stockhol schakelde landgenoot Skelleftea uit.

Dat betekent dat...

zeven van de acht deelnemers de kwartfinales bekend zijn. Vanavond wordt nog het duel tussen Red Bull München en Yunost Minsk gespeeld. München won de uitwedstrijd eerder met 3-2 en krijgt de taak de eer van de DEL hoog te houden. De hoogste Duitse competitie verloor op dinsdag drie deelnemers. In de kwartfinales straks in ieder geval vier Zweedse teams, een ploeg uit Tsjechië en twee uit Zwitserland. Daar komt dus nog een Duitse of Wit-Russische ploeg bij.

In de Continental Cup...

het toernooi onder de CHL hebben het Deense Sonderjyske Vojens en het Britse Nottingham Panthers zich geplaatst voor de finaleronde die gespeeld wordt van 10 tot 12 januari. Vanuit de andere halve finalegroep hebben Neman Grodno en Cracovia Krakow zich geplaatst.

Foto: IIHF.com/Lukuaz Zoladz