Herentals jucht generiek

26 februari 202007:25

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Zege voor Hyc, play-off-strijd gaat door en Daniel Sprong naar Capitals

Herentals hield de race om de tweede plaats in de Beneliga spannend met een thuiszege op Luik, vanavond staan Mechelen en Heerenveen tegenover elkaar in een wedstrijd die van belang is voor play-offplaatsing, Daniel Sprong is tijdens de Trade Deadline verhandeld naar Washington, Mike Dalhuisen en Giovanni Vogelaar scoorden voor hun teams en veel meer in deze Morning Skate.

Herentals won...

dinsdagavond de onderlinge Belgische topper tegen Luik in eigen huis met 5-1. Hyc scoorde vier keer in de eerste dertien minuten om het duel al vroeg in eigen voordeel te beslissen. Preston Shupe, Jordy van Dyck, Robert Lepine, Vincent Morgan en Ben Coolen scoorden de Herentalse goals. In de slotfase nam Frank Neven de Luikse eretreffer voor zijn rekening. Het was de tweede ontmoeting in drie dagen tussen de beide teams, waarbij beide ploegen hun thuiswedstrijd wonnen. Door de zege houdt Herentals uitzicht op de tweede plaats van de ranglijst in de Beneliga. De ploeg staat drie punten achter Den Haag, met Ă©Ă©n wedstrijd minder gespeeld. Herentals speelt vrijdag nog in Nijmegen en ontvangt zondag Mechelen. Den Haag komt vrijdag nog in actie tegen Zoetermeer.

Vanavond staat het...

duel tussen Mechelen en Heerenveen op het programma. De eerste ontmoeting tussen de beide teams dit seizoen werd op 8 december gespeeld en Flyers won dat duel toen in eigen stadion met 9-2. Juha Kiiholma had toen drie goals namens Flyers.

Voor Flyers is het de laatste wedstrijd in de lopende Beneliga-campagne. De ploeg is al zeker van de eerste plaats van de ranglijst, maar zal ongetwijfeld in een 'winning mood' de finale om het landskampioenschap komende zondag tegen Den Haag spelen. Mechelen staat op dit moment op de achtste plaats van de ranglijst, de laatste positie die recht geeft op een plek in de play-offs. In punten staat de ploeg gelijk met Zoetermeer, maar op onderling resultaat houdt Golden Sharks de Panters achter zich.

Daarmee zal het duel van vanavond ook met interesse worden gevolgd in Zoetermeer. Mechelen sluit de competitie komende zondag af met een uitwedstrijd in Herentals. Panters speelt nog uit in Den Haag en thuis tegen Luik. Daarmee kan de strijd op de laatste play-off-plaatsen nog tot de laatste speeldag doorgaan, want ook ploegen boven de twee kemphanen van vanavond zijn nog niet zeker van plaatsing.

De wedstrijd vanavond begint om 20.00 uur in Mechelen en staat onder leiding van scheidsrechter Tim Tzirtziganis met Frederic Monnaie en Chris van Grinsven op de lijnen.

Tilburg Trappers...

kan voorlopig afwachten wie de tegenstander wordt in de eerste ronde van de play-offs. Als nummer één van de Oberliga Nord is de nummer acht uit het zuiden de tegenstander in de eerste ronde. Dat is op dit moment Selber Wölfe, dat in ieder geval niet meer naar de zevende plaats kan stijgen. De ploeg moet met nog vier wedstrijden te gaan nog wel omlaag kijken naar Weiden en mogelijk zelfs Lindau Islanders, maar heeft een ruime marge ten opzichte van deze twee ploegen.

Voor Daniel Sprong...

is een nieuw hoofdstuk in zijn ijshockeyleven begonnen. De in Amsterdam geboren aanvaller is op het laatste moment tijdens de NHL Trade Deadline door de Anaheim Ducks overgedaan aan de Washington Capitals in ruil voor verdediger Christian Djoos. Beide spelers kwamen tot nu toe dit seizoen voornamelijk uit in de American Hockey Leeague. Sprong kwam acht keer in de NHL in actie, Djoos twee keer.

Voor Sprong wordt het...

zijn derde NHL-organisatie. Hij begon zijn loopbaan enkele jaren geleden bij de Pittsburgh Penguins, maar werd door die ploeg op 3 december 2018 naar Anaheim verhandeld. Vorig jaar kwam Sprong nog 47 keer in actie in de NHL, maar dit jaar slaagde hij er niet in een vaste plaats bij de Ducks te veroveren. Door de Washington Capitals is Sprong doorgestuurd naar de Hershey Bears, waar hij met nummer elf gaat spelen.

Mike Dalhuisen en...

HK Poprad hebben op het hoogste niveau in Slowakije de afgelopen dagen een keer gewonnen en verloren. Op zondag was er een 1-3 uitzege bij het hoger op de ranglijst geplaatste HC Kosice, maar de uitwedstrijd bij Dukla Trencin ging gisteravond met 6-3 verloren. Dalhuisen droeg aan de zege bij Kosice een doelpunt bij, zijn tiende van het lopende seizoen en pikte tegen Trencin zijn 18e assist van het jaar op. Hij zit daarmee na 46 wedstrijden op 28 punten.

Steve Mason is met..

EHC Winterthur redelijk begonnen aan de plaatsingsronde op het tweede niveau in Zwitserland. De campagne begon met een verrassende 2-6 nederlaag tegen de nummer laatst van de competitie Ticino Rockets. Later volgde wel een 1-2 zege bij het hoger geplaatste EVZ Juniors. Mason speelt bij Winterthur nu in de defensie, een rol die hij ook bij Oranje vervult. De 32-jarige international heeft drie goals en acht assists in 38 reguliere competitiewedstrijden. In de plaatsingsronde is hij na twee wedstrijden nog puntloos.

Giovanni Vogelaar en..

EC Bregenzerwald hebben gisteravond met 2-3 in overtime verloren van de Zeller Eisbären. De ploeg knokte in de slotperiode terug van een 0-2 achterstand, maar verloor uiteindelijk in de extra tijd. Vogelaar scoorde op de powerplay met nog maar 16 seconden op de klok de gelijkmaker die voor de overtime zorgde. Voor Vogelaar was het zijn elfde doelpunt van het seizoen, hij heeft in totaal elf goals en achttien assists in 40 wedstrijden.