Nardo Nagtzaam Peiting

27 maart 202109:22

Nagtzaam achter in serie tegen Rosenheim

EC Peiting en Nardo Nagtzaam verloren de eerste twee wedstrijden van de best-of-five tegen Starbulls Rosenheim. Afgelopen dinsdag ging het eerste duel met 6-1 verloren en gisteravond boog Peiting in overtime met 2-3.

Voor Peiting is het een vreemd seizoen. De ploeg moest verschillende keren in quarantaine vanwege corona en miste hierdoor het einde van het seizoen. Vorige week zou de ploeg het seizoen hervatten in de voorronde van de play-offs, maar door een positieve test bij de tegenstander plaatste de ploeg zich zonder te spelen voor de eerste ronde.

De wedstrijd afgelopen dinsdag was dus de eerste in weken voor het team waar de Nederlandse international Nardo Nagtzaam zo succesvol is. Het betekende een valse start voor het team. In de eerste periode liep de ploeg al tegen een 3-0 achterstand op en na 60 minuten stond er een ruime 6-1 zege voor de voormalige Duitse kampioen Rosenheim op het scorebord.

Vrijdagavond pikte Nagtzaam een assists op kort na het begin van de tweede periode bij het powerplaydoelpunt dat zijn ploeg p voorsprong bracht. Het vormde het openingsgambiet van vier doelpunten in minder dan negen minuten, waardoor halverwege het duel een stand van 2-2 op het scorebord stond. Die stand bleef tot het einde gehandhaafd, waardoor overtime de beslissing moest brengen. Daarin nam Kevin Slezak de beslissing.

Zondagmiddag om 17.00 uur staat het derde duel in de serie op het programma. In Rosenheim moet Peiting winnen om het seizoen te verlengen.