Nardo Nagtzaam Peiting

5 mei 202107:28

Door Joep Meijsen

Nagtzaam tekent jaar bij in Peiting

International Nardo Nagtzaam heeft zijn contract bij EC Peiting in de Oberliga SĂźd met een jaar verlengd. Hij gaat daarmee zijn derde jaar in bij de club.

Volgens Peiting was er veel belangstelling van andere clubs voor Nagtzaam, een van de topscorers in de Oberliga SĂźd. 'Ik denk dat het voor zowel mij als Peiting een beetje spannend was, want normaalgesproken wordt zoiets sneller geregeld', zo wordt Nagtzaam geciteerd op de website van Peiting. 'Maar ik ben echt enorm blij dat het gelukt is.'

Nagtzaam plaatste zich dit seizoen op de tiende plaats van de topscorerslijst in de Oberliga SĂźd met 20 goals en 28 assists in 29 wedstrijden. Daarmee behoorde hij in het door corona getroffen seizoen tot de productiefste spelers in punten per wedstrijd. Het jaar van Peiting eindigde daarbij vreemd. De club miste zelf door quarantaine het slot van de reguliere competitie, zag vervolgens de tegenstander in de eerste ronde van de play-offs wegvallen vanwege corona en ging daarna onderuit in een spannende serie tegen Rosenheim.

Nagtzaam is een geboren Nijmegenaar, die voor een belangrijk deel werd opgeleid in de jeugd van Krefeld en Keulen en daarna jarenlang actief was in Noord-Amerika. Hij speelde vier seizoenen op het hoogste universiteitsniveau voor Mercyhurst en bouwde onder meer in Ljubljana, Manchester en Essen aan zijn profloopbaan. Daarna kwam hij twee seizoenen uit voor Tilburg Trappers in de Oberliga, alvorens hij in 2019 in Peiting tekende.