Nardo Nagtzaam Peiting

25 mei 202007:31

Door Joep Meijsen

Nardo Nagtzaam blijft bij EC Peiting

Nardo Nagtzaam blijft als import actief in de Oberliga S√ľd. De aanvaller uit Nijmegen verlengde zijn contract bij EC Peiting.
Daarmee heeft de club nu beide importslots bezet. Eerder al verlengde Martin Mazanec zijn contract met de club. Met 67 punten in 35 wedstrijden behoorde Nagtzaam vorig jaar tot de succesvolste schutters in de Oberliga S√ľd.

'We zijn blij dat Nardo blijft. Hij heeft meerdere keren bevestigd dat hij het hier prima naar zijn zin heeft. Dat het met zijn contractverlenging wat langer geduurd heeft, ligt eraan dat hij het graag in de DEL2 geprobeerd had en die kans wilden wij hem natuurlijk niet ontzeggen', zegt teammanager Gordon Borberg van Peiting.

Borberg: 'Voor hem was direct duidelijk dat als hij in de Oberliga zou blijven, dat alleen bij Peiting zou zijn.' De club is blij met het blijven van Nagtzaam. 'Hij werkt iedere wedstrijd hard, schaatst veel, is zeer flexibel, stelt zich altijd in dienst van het team en zijn snelheid heeft iedereen afgelopen seizoen gezien.'

Nagtzaam speelde eerder voor Tilburg en Essen in de Oberliga. Ook was hij als import actief voor Manchester Storm en Olimpija Ljubljana. De geboren Nijmegenaar speelde in de jeugd van Krefeld, alvorens hij overstapte naar de NAHL in de Verenigde Staten. Ook speelde hij vier jaar college-ijshockey voor Mercyhurst College op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten.

Zijn profdebuut maakte hij in 2015 bij Elmira Jackals in de ECHL. Nagtzaam speelde vijf wereldkampioenschappen voor Oranje en was onder meer onderdeel van de selectie die in het Spaanse Jaca promoveerde. Twee jaar later herhaalde hij dit als speler tijdens het WK in Tilburg.