Hijs Flyers Beneliga Bezak schaats 03 2017

4 juli 201707:59

Door Joep Meijsen

Nason en Bezak nog twee jaar bij Flyers

Mike Nason heeft zijn contract als hoofdcoach van Heerenveen met twee jaar verlengd. Forward Adam Bezak tekende voor twee jaar bij, terwijl Sjoerd Idzenga, Yan Turcotte en Tony Demelinne voor een jaar hebben bijgetekend.

Dat meldt Heerenveen in een persbericht. Flyers won vorig jaar bijna alle hoofdprijzen in het Nederlandse ijshockey. De Friese formatie won de bekerfinale, was de sterkste in de Final Four om het Nederlandse kampioenschap en pakte de titel in de Beneliga. Alleen de Ron Bertelingschaal aan het begin van het seizoen werd verloren van Geleen.

Dit gebeurde onder leiding van Nason, die dus voor twee jaar bijtekende in Thialf. 'Het doel is om het niveau van afgelopen seizoen te evenaren. Dat gaat niet makkelijk worden, want iedereen wil ons verslaan', zo wordt de Flyers-coach geciteerd. Nason is sinds 2007 in Heerenveen en sinds het begin van de Beneliga hoofdcoach van de club.

Adam Bezak werd vorig jaar in de loop van het seizoen aangetrokken en speelde uiteindelijk 25 wedstrijden voor Heerenveen waarin hij tot liefst 32 goals en 39 assists kwam, reden voor Flyers om de voormalige Slowaakse jeugdinternational direct voor twee seizoenen vastgelegd.

De club verlengde verder de overeenkomsten met verdediger Yan Turcotte, captain Tony Demelinne en doelman Sjoerd Idzenga. Voor Turcotte wordt het zijn derde jaar in Thialf, terwijl Demelinne zijn vijfde seizoen ingaat. Laatstgenoemde kende met 43 goals en 52 assists een uitermate succesvol seizoen.

Dat geldt ook voor de 29-jarige Idzenga, die inmiddels al twaalf jaar deel uitmaakt van de selectie van Flyers en een belangrijke rol speelde bij het winnen van de verschillende prijzen vorig jaar. Idzenga is inmiddels ook een vaste keuze in de selecties voor de nationale ploeg.

Al vrijwel direct na het seizoen werd bekend dat Pippo Limnell, Marco Postma en Ronald Wurm hun contracten hadden verlengd. Daarmee heeft Heerenveen inmiddels de kern van de succesploeg van vorig seizoen weer vastgelegd. Onlangs verlengde ook hoofdsponsor Unis het contract met Heerenveen.