28 augustus 202212:58

Door Robin de Vroede

Nederland U20 oefent in Duitsland

In Krefeld speelde het Jong Oranje U20 team van Ron Berteling en Wil Zwarthoed hun eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding richting WK in Servië gaat spelen in september.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd, in de eerste shift direct al 3 schoten van Marvin Timmer die allen gestopt werden door Luca Erdmann. Het was later dan ook niet verrassend dat Nederland op 0-1 voorsprong kwam via Timmer. Een minuut later was het weer raak. Via een pass van een oplettende Jay Lesteluhu schoot Frits Doop de 0-2 binnen vanaf de blauwe lijn. Daarna werd het van beide kanten rommelig en lukte het Krefeld om via de snelle Artjom Piskowazkow de aansluitingstreffer te maken. Met een 1-2 ging Oranje de kleedkamer in.

Ook na de rust bleef het van beide kanten rommelig en onrustig. Beide teams zochten naar een doelpunt en vergaten meer hun defensieve taken. Krefeld was hierin gelukkiger en wist het net te vinden: 2-2 en wederom was de doelpuntenmaker Artjom Piskowazkow. Nederland herpakte zich enigszins en wist wat kansen ter creëren. Pim van der Meulen zorgde op aangeven van Wesley de Bruijn ervoor dat Oranje met een 2-3 voorsprong de laatste periode in kon gaan.

In de derde periode ging Krefeld nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Almer de Boer hield Nederland in de wedstrijd met een paar fraaie reddingen, met name tijdens een man minder situatie. Nederland herpakte zich en 10 minuten voor tijd scoorde Noah Smits via een assist van Billy Grapperhaus de 2-4. Kort daarna gooide Jay Lesteluhu de wedstrijd op slot door de 2-5 te maken.

Volgens coach Ron Berteling was het een leerzame eerste wedstrijd en kon hij tevreden zijn met het resultaat. Vanmiddag spelen de mannen hun tweede oefenwedstrijd in Keulen tegen hun leeftijdsgenoten van de Kölner Haie