Arizona pakte woensdag de voorsprong in de serie tegen Nashville
Arizona pakte woensdag de voorsprong in de serie tegen Nashville — © Instagram/Arizona Coytotes

6 augustus 202007:19

Door Joep Meijsen

NHL: Arizona, Chicago en Montreal op voorsprong

Arizona, Chicago en Montreal wonnen gisteravond of vannacht de derde wedstrijden in hun series en zijn daarmee nog maar Ă©Ă©n overwinning verwijderd van het bereiken van de eerste ronde van de play-offs. De Florida Panthers wonnen van de New York Islanders en voorkwamen daarmee het einde van hun seizoen. In de plaatsingsronde waren er zeges voor Tampa Bay en Colorado.

Islanders - Panthers 2-3 (serie: 2-1)

De Florida Panthers moesten winnen om een voortijdig einde aan hun seizoen te voorkomen en antwoordden met een 2-3 overwinning. De ploeg scoorde twee keer op de powerplay en zag doelman Bobrovsky 20 saves maken. Brian Boyle scoorde het winnende doelpunt, terwijl ook Erik Haula en Mike Hoffman doel troffen voor de Panthers. De Islanders sloegen terug via Jean-Gabriel Pageau en Brock Nelson.

Predators - Coyotes 1-4 (serie: 1-2)

De Arizona Coyotes boekten een belangrijke zege op de Nashville Predators en zijn nog een overwinning verwijderd van het bereiken van de playoffs. Darcy Kuemper maakte liefst 39 saves, terwijl Conor Garland, Taylor Hall en Carl Soderberg in de derde periode tot scoren kwamen. Arizona was via Christian Dvorak al vroeg in het duel op voorsprong gekomen, maar een treffer van Viktor Arvidsson halverwege het duel zorgde ervoor dat de teams met een gelijke stand aan de slotperiode begonnen.

Penguins - Canadiens 3-4 (serie: 1-2)

Jeff Petry scoorde voor de tweede keer in de serie het winnende doelpunt, terwijl Shea Weber drie punten had in de uiteindelijke 3-4 overwinning voor de Montreal Canadiens tegen de Pittsburgh Penguins. De ploeg uit Franstalig Canada komt daarmee voor de tweede keer op voorsprong in de serie en heeft nu genoeg aan nog een zege om Pittsburgh uit te schakelen. Weber bracht de Canadiens al vroeg op voorsprong, maar via goals van Hornqvist en Zucker was het Pittsburgh dat met een voorsprong de eerste pauze in kon. Teddy Blueger maakte er in de loop van de tweede periode 3-1 voor de Penguins van, maar nog voor het begin van de slotperiode was het via Jonathan Drouin en Paul Byron weer gelijk. De winnende goal viel ruim vijf minuten in de slotperiode.

Oilers - Blackhawks 3-4

De Chicago Blackhawks werkten in de slotperiode een 3-2 achterstand weg via een treffer van Matthew Highmore en zag Jonathan Toews in de slotfase het winnende doelpunt scoren, waardoor Edmonton nog een nederlaag van de uitschakeling verwijderd is. Eerder had Chicago via goals van Olli Maatta en ook al Toews al twee keer op voorsprong gestaan. Leon Draisaitl scoorde twee keer voor Edmonton en ook Connor McDavid was succesvol namens de Oilers.

Avalanche - Stars 4-0

Pavel Francouz maakte 27 saves voor een shutout en Cale Makar, Joonas Donskoi, Vladislav Namestnikov en Andre Burakovsky scoorden namens de Avalanche in een dikke overwinning op de Dallas Stars in de plaatsingsronde.

Lightning - Bruins

In de plaatsingsronde won Tampa Bay met 3-2 van de Boston Bruins. Het winnende doelpunt werd anderhalve minuut voor tijd gescoord door Tyler Johnson. Eerder hadden Brayden Point en Alex Killorn de Lightning al op een 2-0 voorsprong gezet, maar Charlie McAvoy en Chris Wagner brachten Boston weer langszij.

Tags

NHL