Jeff Petry scoorde het winnende doelpunt namens Montreal tegen Pittsburgh
Jeff Petry scoorde het winnende doelpunt namens Montreal tegen Pittsburgh — © Instagram/Montreal Canadiens

2 augustus 202009:33

NHL: Canadiens kloppen Pittsburgh

De eerste dag van de hervatting van het NHL-seizoen leverde direct een aantal mooie wedstrijden op. De Montreal Canadiens pakten in overtime de winst tegen Pittsburgh, Chicago won een doelpuntrijk duel van Edmonton en er waren zeges voor Carolina, Islanders en Calgary.

Rangers - Hurricanes 2-3

De Carolina Hurricanes wonnen de eerst wedstrijd van de serie tegen de New York Rangers met 2-3. Het winnende doelpunt werd gescoord door Martin Necas. Petr Mrazek maakte 24 saves en Sebastien Aho en Jaccob Slavin hadden ieder twee punten. Marc Staal zorgde er twee minuten voor het einde nog voor dat het spannend werd, maar de Rangers konden in de slotminuten geen vuist meer maken.

Blackhawks - Oilers 6-4

Dominik Kubalik was de grote man namens de Chicago Blackhawks op zaterdagavond. De nieuwkomer in de play-offs had twee goals en drie assists voor zijn team in de 6-4 zege op Edmonton. Jonathan Toews scoorde twee keer. Edmonton kwam in de slotperiode nog terug tot op twee goals, maar kon niet voorkomen dat de ploeg in de best-of-five met 1-0 achterkwam.

Panthers - Islanders 1-2

Jean-Gabriel Pageau en Anthony Beauvillier scoorden namens de New York Islanders en Semyon Varlamov verzorgde 27 saves. Alleen Jonathan Huberdeau wist namens Florida het net te vinden, waardoor de Islanders in de best-of-five op een 1-0 voorsprong komen.

Canadiens - Penguins 3-2

Jeff Petry scoorde met nog zes minuten te gaan in de overtime het winnende doelpunt namens de Montreal Canadiens in hun eerste duel tegen de Pittsburgh Penguins. Beide teams misten tijdens het duel een penaltyshot waarmee de ontmoeting mogelijk eerder beslist had kunnen worden. Montreal kwam via Jesperi Kotkaniemi halverwege de openingsperiode op voorsprong, nadat een vroeg offensief van Pittsburgh doelpuntloos was geëindigd. Nick Suzuki zorgde in zijn eerste play-offwedstrijd in de tweede periode voor de 2-0, maar goals van Sidney Crosby en Bryan Rust zorgden ervoor dat de teams met een 2-2 stand aan de slotperiode en later de overtime konden beginnen.

Jets - Flames 1-4

De Calgary Flames scoorde via Johnny Gaudreau en Mikael Backlund op de powerplay en zag Tobias Rieder een shorthanded goal scoren in de 1-4 overwinning op de Winnipeg Jets. Andrew Copp had de Jets halverwege de openingsperiode nog wel op voorsprong gezet. Andrew Mangiapane zorgde in de slotfase voor het vierde Flames-doelpunt. De Jets verloren niet alleen het duel en daarmee de eerste wedstrijd in de best-of-five, maar ook forwards Mark Scheifele en Patrik Laine die met blessures het ijs verlieten.