Matthew Tkachuk scoorde om zijn ploeg te helpen op voorsprong te komen tegen Winnipeg. — © Instagram/NHL

5 augustus 202007:29

NHL: Carolina sweept Rangers

De Carolina Hurricanes hebben als eerste ploeg in de kwalificatieseries de play-offs gehaald. Ook het derde duel tegen New York Rangers werd gewonnen. Calgary kwam vannacht op voorsprong tegen Winnipeg, Toronto was Columbus de baas en Nashville en Vancouver trokken hun series ook gelijk.

Panthers - Islanders 2-4 (serie: 0-2)

Jordan Eberle scoorde twee goals in de 2-4 zege van de New York Islanders tegen de Florida Panthers. Daarmee zijn de Islanders nog een zege verwijderd van het bereiken van de volgende ronde. Mike Hoffman zette Florida in een sterke eerste periode op voorsprong, Matt Martin zorgde in de tweede periode voor de gelijkmaker, waarna Aleksander Barkov Florida voor de tweede keer op voorsprong zette. Treffers van Ryan Pulock en Eberle (2) bezorgden New York uiteindelijk de winst.

Coyotes - Predators 2-4 (serie: 1-1)

Nashville speelde een sterke eerste periode en liep uiteindelijk in het tweede duel tegen Arizona uit naar een 4-0 voorsprong via goals van Nick Bonino, Ryan Johansen, Calle Jarnkrok en Viktor Arvidsson. Clayton Keller en Lawson Crouse scoorden in de slotminuut nog om de score een acceptabeler aanzien te geven voor de Coyotes. De serie staat nu gelijk: 1-1.

Blue Jackets - Maple Leafs 0-3 (serie: 1-1)

De Toronto Maple Leafs speelden een dominante wedstrijd, waarbij Frederik Andersen met twintig saves de shutout pakte. Het duurde lang voordat de Leafs erin slaagden om de sterk keepende Joonas Korpisalo te kloppen, die 36 saves maakte op 38 schoten. Auston Matthews zorgde met een deflectie vier minuten voor het einde van de tweede periode voor het eerste doelpunt. John Tavares maakte er na vijf minuten in de slotperiode met een breakaway 0-2 van en Morgan Rielly deponeerde de puck in het lege net om de eindstand op het bord te brengen. Vlak daarvoor lag het spel langere tijd stil omdat verdediger Jake Muzzin van Toronto met een brancard van het ijs moest worden gehaald.

Flames - Jets 6-2 (serie: 2-1)

De powerplay van de Calgary Flames was bijzonder succesvol met drie goals in de 6-2 zege tegen de Winnipeg Jets. Elias Lindholm sloeg halverwege de eerste periode als eerste toe, nadat Nikolaj Ehlers de Jets 18 seconden eerder op voorsprong had gezet. In de middenperiode waren het Mikael Backlund, Sean Monahan en Matthew Tkachuk die de score namens Calgary verder opvoerden, waar Winnipeg alleen een treffer van Andrew Copp tegenover zette. Milan Lucic en Johnny Gaudreau deden in de laatste twintig minuten ook nog een duit in het zakje. Monahan had een goal en twee assists in de wedstrijd.

Hurricanes - Rangers 4-1 (serie 3-0)

De Carolina Hurricanes bereikten vannacht als eerste ploeg in de kwalificatieronde de play-offs door ook het derde duel tegen de New York Rangers te winnen: 4-1. Na een doelpuntloze openingsperiode bracht Chris Kreider de Rangers vroeg in de tweede periode op voorsprong. Teuvo Teravainen zorgde drie minuten later voor de gelijkmaker, waarna goals van Sebastian Aho (2) en Warren Foegele in de slotperiode genoeg waren voor de Hurricanes om de serie naar zich toe te trekken.

Wild - Canucks 3-4 (serie: 1-1)

JT Miller en Bo Horvat hadden ieder een goal en een assist in de 3-4 zege voor Vancouver in het tweede duel tegen Minnesota. De Canucks hadden via een snelle goal van Tanner Pearson de best mogelijke start van het duel, maar later in de openingsperiode zorgde Luke Kunin met een shorthanded goal voor de gelijkmaker. In de tweede doorgang greep Vancouver via JT Miller en Brock Boeser het initiatief in het duel, wat via een powerplaygoal van Horvat in de derde periode nog verder werd uitgebouwd. De Wild gaf niet op en kwam in de slotfase via een dubbelslag van Kevin Fiala nog terug tot op een goal, maar de laatste acht seconden leverden geen gelijkmaker meer op.