Dallas Stars dwong zaterdagnacht een zesde duel af in de finale.
Dallas Stars dwong zaterdagnacht een zesde duel af in de finale. — © Instagram/Dallas Stars

26 september 202008:41

Door Joep Meijsen

NHL: Corey Perry dwingt Game 6 af

Corey Perry scoorde vannacht in de tweede overtime namens Dallas om ervoor te zorgen dat de Stanley Cup-finale tegen Tampa Bay doorgaat. Maandag spelen de twee teams het zesde duel in de best-of-seven.

De inmiddels 35-jarige Corey Perry was vele jaren een van de bepalende gezichten bij de Anaheim Ducks. Een van de leden van de zogenoemde Triple Gold Club met een gouden medaille in de Olympische Spelen, een Stanley Cup en een wereldkampioenschap. Afgelopen seizoen maakte hij de overstap naar Dallas Stars en vannacht was hij van onschatbare waarde voor die ploeg.

Na zestig minuten spelen was de stand in het vijfde duel in de Stanley Cup-finale 2-2. Bij winst zou Tampa Bay de cup winnen, wat de spanning in de overtime nog verder opvoerde. Halverwege de tweede overtime vuurde John Klingberg vanaf de blauwe lijn op het doel en reageerde Perry het best op de losvallende puck.

Voor die tijd had Perry in de openingsperiode ook al de score geopend. Halverwege de derde periode stond Tampa Bay echter met 2-1 voor dankzij goals van Ondrej Palat en Mikhail Sergachev, alvorens Joe Pavelski met zijn dertiende goal van deze play-offs met nog zeven minuten te spelen voor de gelijkmaker zorgde.

Tags

NHL