NHL play offs 2019

8 april 201907:48

Door Joep Meijsen

NHL: Drie coaches op straat

Een dag na het einde van de reguliere competitie in de NHL hebben al drie clubs afscheid genomen van hun hoofdcoaches. Daarmee hebben dit seizoen in totaal negen coaches hun ontslag gekregen.

Bob Boughner en Phil Housley zijn bij respectievelijk de Florida Panthers en de Buffalo Sabres op straat gezet. Dat geldt ook voor Willy Desjardins bij de Los Angeles Kings. De voormalige speler van Nijmegen en oud coach van Vancouver was echter slechts aangesteld als interimcoach tot het einde van het seizoen. 'Ons zoekproces naar de volgende hoofdcoach is in gang gezet en we verheugen ons op een zorgvuldige en uitgebreide zoektocht naar de juiste persoon', aldus general manager Rob Blake van de Kings.

Foto: Twitter

Florida Panthers

Florida miste voor het derde jaar op rij plaatsing voor de play-offs en eindigde uiteindelijk op behoorlijke afstand van de Columbus Blue Jackets die beslag legden op de laatste play-off-plek. Bob Boughner werd voor het seizoen 2017-18 aangesteld en en boekte uiteindelijk 79 overwinningen en 84 nederlagen als hoofdcoach. Van die verliespartijen waren er 22 in penaltyshots of overtime. Volgens NBC Sports is ex-Chicago-coach Joel Quenneville de waarschijnlijke opvolger van Boughner.

Buffalo Sabres

De Buffalo Sabres hebben inmiddels sinds 2011 al de play-offs niet meer gehaald. De voormalige topverdediger Phil Housley werd in de zomer van 2017 aangesteld en kon daar ondanks een talentinjectie geen verandering in brengen. Eind november waren de Sabres nog kortstondig de beste ploeg in de NHL, maar dat ging daarna snel verloren. Uiteindelijk werden er sinds de jaarwisseling maar twaalf wedstrijden gewonnen.

De play-offs

Hieronder de series zoals die in de NHL in de eerste ronde van de play-offs worden gespeeld.

Speelschema

En dit is het complete speelschema.

Tags

NHL