Alex Ovechkin in actie voor de Washington Capitals
Alex Ovechkin in actie voor de Washington Capitals — © Instagram/Washington Capitals

30 juli 202007:31

Door Joep Meijsen

NHL: Dubbelslag voor Ovechkin

De oefencampagnes in de NHL gingen woensdagavond en donderdagnacht verder met zes duels. Opvallend waren onder meer de ruime 5-0 zege voor Tampa Bay tegen Florida en de 4-0 winst voor Chicago tegen verdedigend kampioen St. Louis. Washington, zonder Daniel Sprong, zag Alex Ovechkin twee keer scoren in de 3-2 overwinning op Carolina. Islanders waren te sterk voor Rangers en Jets voor Canucks.

Lighting - Panthers 5-0

Tampa Bay Lighting zag Brayden Point, Nikita Kucherov en Ondrej Palat gezamenlijk tien punten verzamelen in een ruime overwinning tegen staatgenoot Florida Panthers. De ploeg kwam in de loop van de eerste periode via Brayden Point op voorsprong. De 24-jarige aanvaller sloeg vlak voor het eerste pauzesignaal nog een keer zijn slag. In het restant van de wedstrijd potte Nikita Kucherov nog twee goals en was ook Luke Schenn succesvol.

Avalanche - Wild 3-2

Gabriel Landeskog scoorde de winnende treffer in het oefenduel tussen de Colorado Avalanche en de Minnesota Wild. De in het Zweedse Stockholm geboren forward scoorde die treffer al vroeg in de tweede periode. Joonas Donskoi had de Avalanche al na anderhalve minuut op voorsprong gezet, maar het duurde niet lang voordat Matt Dumba op de powerplay zijn slag sloeg voor de gelijkmaker. Nathan MacKinnon rondde een doelpuntrijke openingsfase af door nog binnen vijf minuten na het eerste fluitsignaal Colorado opnieuw op voorsprong te brengen, maar tien minuten later zorgde Eric Staal ervoor dat de ploegen op gelijke hoogte de eerste periode eindigden.

Hurricanes - Capitals 2-3

Geen Daniel Sprong in de opstelling van de Washington Capitals op woensdagavond, maar wel sterspeler Alexander Ovechkin. De misschien wel beste doelpuntenmaker in de NHL-geschiedenis liet zien dat de maanden van pauze amper voor roest zorgden en sloeg direct twee keer zijn slag tegen Carolina Hurricanes, inclusief het winnende doelpunt in de tweede periode. Eerder had hij zijn ploeg via een powerplaygoal al op voorsprong gebracht. Ovechkin had bovendien een assist op de treffer van Evgeny Kuznetsov. Voor Carolina scoorden Vincent Trocheck en Teuvo Teravainen. Carolina had het grootste deel van de derde periode om een gelijkmaker af te dwingen, maar zag de Capitals met de winst van het ijs schaatsen.

Blues - Blackhawks 0-4

Corey Crawford en Malcolm Subban krijgen beiden speeltijd in het doel bij Chicago en hielden gezamenlijk de nul vast tegen de St. Louis Blues. Brandon Saad, Dylan Strome en Dominik Kubalik (2) zorgden ervoor dat de Blackhawks met een ruime zege van het ijs konden schaatsen.

Islanders - Rangers 2-1

De New York Islanders wonnen het grootstedelijke onderonsje tegen de New York Rangers woensdag met 2-1. Devon Toews scoorde de winnende goal nadat Anthony Beauvillier zijn team halverwege de tweede periode op voorsprong had gezegd. Filip Chytil scoorde het enige doelpunt namens de Rangers.

Canucks - Jets 1-4

Connor Hellebuyck toonde aan volop vorm te hebben in het doel bij Winnipeg met 37 saves in de 4-1 zege voor zijn team tegen de Vancouver Canucks. Tucker Poolman, Nikolaj Ehlers, Dmitry Kulikov en blake Wheeler scoorden voor 'The Peg'. Antoine Roussel nam de enige treffer van Vancouver voor zijn rekening.