De Calgary Flames haalden vannacht ten koste van Winnipeg de play-offs
De Calgary Flames haalden vannacht ten koste van Winnipeg de play-offs — © Instagram/Calgary Flames

7 augustus 202007:43

Door Joep Meijsen

NHL: Flames schakelen Jets uit

De Calgary Flames hebben vannacht ten koste van de Winnipeg Jets de play-offs bereikt door de vierde wedstrijd in de serie met 4-0 te winnen. Columbus kwam op voorsprong tegen Toronto na een indrukwekkende comeback, terwijl Vancouver de nul vast hield tegen Minnesota en ook de leiding neemt in de serie. Verder waren er zeges voor Philadelphia en Vegas in de plaatsingsronde.

Canucks - Wild 3-0 (serie: 2-1)

Jacob Markstrom maakte 27 saves voor de shutout namens Vancouver tegen Minnesota. Brock Boeser, Antoine Roussel en Elias Petterson scoorden de goals die de Canucks op voorsprong brachten in de serie.

Maple Leafs - Blue Jackets 3-4 (OT) (serie: 1-2)

De Toronto Maple Leafs verspeelden een 3-0 voorsprong om het derde duel tegen Columbus te verliezen. Pierre-Luc Dubois scoorde drie van de treffers namens Columbus, inclusief de winnende goal in overtime. Seth Jones scoorde de andere Blue Jackets-goal. Eerder hadden Cody Ceci, William Nylander en Nick Robertson de Leafs in een riante positie gebracht. Vannacht gaat de serie verder.

Flames - Jets 4-0 (serie: 3-1)

Calgary plaatste zich voor de play-offs door het vierde duel tegen Winnipeg met 4-0 te winnen. Cam Talbot pakte de shutout en Dillan Dube bracht de Flames vroeg op voorsprong. In de slotseconde van de eerste periode zorgde Sam Bennett voor de tweede goal. Sean Monahan en Rasmus Andersson waren in de derde periode succesvol om de eindstand op het scorebord te brengen.

Golden Knights - Blues 6-4

Alex Tuch en Shea Theodore scoorden ieder twee keer om de Vegas Golden Knights aan een 6-4 zege te helpen in de plaatsingsronde tegen regerend kampioen St. Louis. Laatstgenoemde ploeg stond bij het begin van de slotperiode nog met 3-4 voor, maar goals van Zach Whitecloud, Mark Stone en Shea Theodore bezorgden Vegas daarna de winst.

Capitals - Flyers 1-3

Scott Laughton en Kevin Hayes pikten ieder drie punten op in de 3-1 zege van de Philadelphia Flyers tegen de Washington Capitals. In het geval van Laughton was dat inclusief twee doelpunten, terwijl ook Travis Sanheim succesvol was voor Flyers. De enige tegengoal werd gescoord door Travis Boyd.

Tags

NHL