Connor McDavid scoorde een hattrick tegen Chicago.
Connor McDavid scoorde een hattrick tegen Chicago. — © Instagram/Edmonton Oilers

4 augustus 202007:31

NHL: Hattricks voor McDavid en Svechnikov

Connor McDavid scoorde drie keer in een 3-6 overwinning voor Edmonton tegen Chicago, waardoor de score in de serie weer gelijk is. Pittsburgh deed hetzelfde tegen Montreal en Winnipeg tegen Calgary. De Carolina Hurricanes zijn na een 1-4 zege op de New York Rangers nog maar Ă©Ă©n zege verwijderd van de play-offs.

Rangers - Hurricanes 1-4 (serie 0-2)

De Carolina Hurricanes staan als eerste team op de drempel van het bereiken van de play-offs, door ook hun tweede wedstrijd in de kwalificatieserie tegen de New York Rangers te winnen. De 20-jarige Russische forward Andrei Svechnikov scoorde drie keer in de 4-1 zege voor zijn ploeg. Jordan Martinook pikte de andere treffer voor zijn team op, terwijl Artemi Panarin op de powerplay het enige doelpunt van de Rangers scoorde.

Jets - Flames 3-2 (serie: 1-1)

Een powerplaygoal van Nikolaj Ehlers halverwege de derde periode bezorgde de Winnipeg Jets de beslissende voorsprong in het tweede duel tegen de Calgary Flames. Hierdoor is de stand in de serie weer gelijk op 1-1. Jansen Harkins en Adam Lowry hadden de Jets al een 2-0 voorsprong bezorgd, alvorens Calgary via goals van Elias Lindholm en Sam Benett langszij kwam. Op de treffer van Ehlers had Calgary echter geen nieuw antwoord.

Canadiens - Penguins 1-3 (serie 1-1)

Pittsburgh trok de serie tegen Montreal gelijk op 1-1 door het tweede duel in de serie met 1-3 te winnen, ondanks 35 saves van Carey Price. Sidney Crosby bezorgde de Penguins een vroege voorsprong, maar de ploeg slaagde er niet in die stand verder uit te bouwen. Pas zes minuten voor tijd zorgde Jason Zucker na een prima pass van Conor Sheary voor de 2-0. Jesperi Kotkaniemi zorgde ervoor dat de wedstrijd ruim twee minuten voor tijd alsnog spannend werd, maar een treffer in het lege net van Jake Guentzel bezegelde het lot van Montreal definitief.

Blackhawks - Oilers 3-6 (serie: 1-1)

Met Mikko Koskinen stond er een andere doelman in het net bij Edmonton, maar het verschil werd vannacht gemaakt door Connor McDavid, die drie keer raakschoot in de 3-6 zege voor de Oilers tegen de Chicago Blackhawks, Daardoor staat nu ook deze serie op 1-1. McDavid scoorde de eerste goal al na negentien seconden en had voor de wedstrijd vijf minuten oud was zijn tweede al achter de goalie van Chicago liggen. Via Patrick Kane deed Chicago nog iets terug halverwege de eerste periode, maar kort na de eerste pauze herstelde Tyler Ennis de marge. Via Slater Koekkoek en Olli Maata kwamen de Blackhawks echter nog nog terug. De derde treffer van McDavid bleek echter twee minuten na de gelijkmaker het winnende doelpunt. James Neal en Alex Chiasson bevestigden daarna de zege van Edmonton. Ryan Nugent-Hopkins had drie assists.

Capitals - Lighning 2-3 (round robin)

Penaltyshots moesten het verschil maken tussen de Washington Capitals en de Tamp Bay Lightning in de plaatsingsronde tussen teams die al zeker zijn van de play-offs. Nikita Kucherov had een goal en was succesvol in de shootout om zijn team de winst te bezorgen. Mitchell Stephens scoorde de andere Lightning-goal in reguliere speeltijd, terwijl Richard Panik en Evgeny Kuznetsov de 2-0 achterstand namens de Capitals wegwerkten.

Stars - Golden Knights 3-5 (round robin)

Vegas Golden Knights scoorde vier keer in de slotperiode van het duel tegen de Dallas Stars om een 3-5 zege op te pikken in de plaatsingsronde tussen teams die al zeker zijn van de play-offs. Chandler Stephenson had Vegas al vroeg in het duel op voorsprong gebracht, maar via goals van Joe Pavelski, Jamie Oleksiak en Corey Perry in de tweede periode leek Dallas op weg naar de zege. Mark Stone, Nate Schmidt, William Carrier en William Karlsson hadden echter andere ideeën.