Thomas Greiss had de shutout die de New York Islanders een plek bij de laatste vier in de NHL bezorgde
Thomas Greiss had de shutout die de New York Islanders een plek bij de laatste vier in de NHL bezorgde — © Instagram/New York Islanders

6 september 202008:05

Door Joep Meijsen

NHL: laatste vier bekend

De NHL begint vandaag aan de conference finals. Naast het al eerder geplaatste Tampa Bay, hebben nu ook Dallas, Vegas en New York Islanders zich geplaatst.

De afgelopen dagen kwamen drie teams terug van een 3-1 achterstand in de serie, om vervolgens alsnog uitgeschakeld te worden. Dallas had in een doelpuntrijk duel uiteindelijk overtime nodig om uiteindelijk toch van de Colorado Avalanche af te komen. Joey Kiviranta scoorde een hattrick namens de Stars, waaronder het winnende doelpunt in de extra tijd.

Thatcher Demko had opnieuw een geweldige wedstrijd voor de Vancouver Canucks, maar dat was niet genoeg om zijn team langs de Vegas Golden Knights te helpen. Zijn teamgenoten slaagden er niet in voldoende offensieve kracht te ontwikkelen en Robin Lehner maakte zesttien saves voor een shuthout, zijn derde vand de play-offs Shea Theodore scoorde in de derde periode en twee treffers in het lege net maakten er uiteindelijk een 3-0 zege van.

Ook Thomas Greiss verzorgde een shutout en bezorgde de New York Islanders daarmee een plek bij de laatste vier in de NHL ten koste van Philadelphia Flyers. Scott Mayfield en Andy Greene scoorden in de eerste periode en Brock Nelson en Anthony Bauvilillier waren ook succesvol in de uiteindelijke 4-0 zege voor de Islanders.

Dat zorgt ervoor dat in het westen de Dallas Stars en de Vegas Golden Knights gaan uitmaken wie zich voor de Stanley Cup-finale gaan plaatsen. De serie begint komende nacht al, aangezien deze twee teams al in de bubble in Edmonton zijn. In de nacht van maandag op dinsdag is het vervolgens de beurt aan de New York Islanders en de Tampa Bay Lightning. Die twee teams reizen van de bubble in Toronto naar het westen van Canada voor de ontknoping van het seizoen.

Tags

NHL