Stock sticks op het ijs
— © Photo Mix via Pixabay

26 mei 202023:03

Door Joep Meijsen

NHL maakt plannen terugkeer bekend

NHL-commissioner Gary Bettman heeft dinsdagavond het plan om de competitie te hervatten uit de doeken te doen. De competitie gaat als alles goed verloopt straks op twee locaties verder met 24 teams.

Dat maakte Bettman bekend in een gesprek met verslaggevers. Volgens de baas van de NHL wordt het reguliere seizoen niet afgespeeld en komen 24 ploegen in aangepaste play-offs in actie. Er komen geen trainingskampen voor 1 juli van dit jaar. De NHL wijst twee speelsteden aan voor de hervatting, waar alle wedstrijden gespeeld gaan worden. Teams mogen maximaal vijftig mensen in de stad hebben.

De 24 deelnemende teams worden bepaald op basis van puntpercentage op het moment dat de competitie werd stilgelegd. De top vier in de twee conferences krijgen vrijaf in de eerste ronde en de teams van vijf tot en met twaalf spelen in een best-of-five voor een plek bij de laatste zestien.

De series in de voorronde zijn de volgende:

Eastern Conference

5) Pittsburgh - 12) Montreal
6) Carolina - 11) Rangers
7) Islanders - 10) Florida
8) Toronto vs. 9) Columbus

Western Conference

5) Edmonton - 12) Chicago
6) Nashville - 11) Arizona
7) Vancouver - 10) Minnesota
8) Calgary - 9) Winnipeg

De teams die vrijstelling hebben in de eerste ronde spelen onderling drie wedstrijden om zo de plaatsing tijdens de eerste ronde te bepalen. Bettman wilde zich nog niet vastleggen op exacte data, maar stelde dat trainingskampen op zijn vroegst half juli open gaan en dat de competitie waarschijnlijk pas vroeg in de herfst wordt afgerond. Medisch advies is leidend in de timing.

Ook is nog niet duidelijk welke twee steden gastheer worden van de competitie. Hij stelde dat deze steden in ieder geval overwogen worden: Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis/St. Paul, Pittsburgh, Toronto en Vancouver.

Tags

NHL