Stock sticks op het ijs
— © Photo Mix via Pixabay

5 juni 202007:28

Door Joep Meijsen

NHL mag vanaf 8 juni beperkt trainen

De NHL zet op 8 juni een volgende stap richting hervatting van het seizoen. De clubs mogen hun trainingsfaciliteiten op beperkte basis heropenen.

Dat heeft de liga bekendgemaakt. Maximaal zes spelers en een beperkt aantal begeleiders zijn dan tegelijkertijd welkom voor individuele trainingen, zo maakte de NHL bekend. De maatregel is bedoeld om spelers op een veilige manier hun conditie op peil te laten brengen richting een doorstart. Het is nadrukkelijk geen trainingskamp en spelers nemen op vrijwillige basis deel.

De NHL ligt al sinds 12 maart stil. Op 26 mei werd de beslissing genomen de competitie op termijn met 24 teams te hervatten. Voor het heropenen van de trainingskampen, het spelen van oefenwedstrijden en de hervatting van de competitie is nog altijd geen tijdlijn bekend. De trainingskampen gaan op zijn vroegst op 10 juli weer open.

Als het seizoen wordt hervat krijgen de top vier teams in beide conferences een plek in de eerste ronde van de play-offs. De andere acht teams per conference spelen een best-of-five kwalificatieronde.

Tags

NHL