Een hardwerkend Columbus hield tegen Toronto de nul vast.
Een hardwerkend Columbus hield tegen Toronto de nul vast. — © Instagram/Blue Jackets

3 augustus 202007:28

Door Joep Meijsen

NHL: Shut out voor Blue Jackets

Columbus Blue Jackets-goalie Joonas Korpisalo hield de nul vast in een 2-0 zege op Toronto. Minnesota was te sterk voor Vancouver, Arizona was Nashville de baas en er waren zeges voor Philadelphia en Colorado.

Coyotes - Predators 4-3

Drie goals in acht minuten bezorgden Arizona een droomstart tegen Nashville. Oliver Ekman-Larsson opende de score in de achtste minuut, Christian Dvorak en Clayton Keller scoorden de overige goals. Nashville kwam weliswaar nog terug in het duel, maar Darcy Kuemper maakte 40 saves om de winst voor zijn team veilig te stellen. Filip Forsberg scoorde twee keer voor Nashville. 1-0 in de best of five.

Blue Jackets - Maple Leafs 2-0

Joonas Korpisalo maakte 28 saves voor zijn shutout tegen de Toronto Maple Leafs in een wedstrijd zonder vuurwerk. Het duurde tot de derde periode voordat de ban werd gebroken. Cam Atkinson scoorde de goal. Een treffer in het lege net vlak voor tijd van Alexander Wennberg zette de eindstand op het scorebord. 1-0 in de serie.

Wild - Canucks 3-0

Ook de Vancouver Canucks slaagden er niet in te scoren in hun eerste wedstrijd in de best-of-five. Minnesota zag Alex Stalock 28 saves maken, terwijl Jared Spurgeon twee keer scoorde. Eerder had Kevin Fiala zijn ploeg tijdens een vroege powerplay al op voorsprong gezet. 1-0 in de serie.

Flyers - Bruins 4-1

De Philadelphia Flyers scoorden drie keer in de eerste periode van hun wedstrijd in de plaatsingsronde tegen de Boston Bruins om uiteindelijk met 4-1 te winnen. Carter Hart maakte 34 saves op 35 schoten. Michael Raffl, Nate Thompson en Philippe Myers scoorden namens de Flyers, waarbij alleen Chris Wagner iets terugdeed voor Boston. Scott Laughton bepaalde in de slotperiode de eindstand op 4-1.

Blues - Avalanche 1-2

Nazeem Kadri scoorde met nog 0,1 seconden op de klok een powerplay-goal om de Colorado Avalanche de winst te bezorgen tegen verdedigend kampioen St. Louis Blues. In de wedstrijd in de plaatsingsronde voor de play-offs opende David Perron namens St. Louis de score in de eerste periode, maar zorgde Ryan Graves vroeg in de slotperiode voor de gelijkmaker, waarna Kadri de zege binnenbracht.

Tags

NHL