Tampa Bay won het eerste duel tegen Columbus in de vijfde overtime
Tampa Bay won het eerste duel tegen Columbus in de vijfde overtime — © Instagram/Tampa Bay

12 augustus 202007:19

Door Joep Meijsen

NHL: Tampa wint in vijfde overtime

Tampa Bay versloeg Columbus dinsdagavond. Brayden Point scoorde de winnende goal in de vijfde overtime. Calgary sloeg een comeback van Dallas af, Vegas won ruim van Chicago en de wedstrijd van Carolina en Boston werd uitgesteld.

Blue Jackets - Lightning 2-3 (OT) (serie 0-1)

De ontmoeting tussen de Columbus Blue Jackets en de Tampa Bay Lightning werd uiteindelijjk de vierde langste wedstrijd in de NHL-geschiedenis. Uiteindelijk was het Brayden Point die in de vijfde overtime met zijn tweede van de avond de winnende goal scoorde. Columbus had eerder in het duel via Pierre-Luc Dubois en Oliver Bjorkstrand twee keer op voorsprong, maar Tampa Bay kwam via Point en Yanni Gourde twee keer langszij.

Flames - Stars 3-2 (serie: 1-0)

De Calgary Flames liepen via een dubbelslag van Dillon Dube in de eerste periode uit naar een 2-0 voorsprong, maar zag Dallas via snelle treffers van Denis Gurianov en Jamie Benn halverwege het duel op gelijke hoogte komen. Later in de periode bracht Rasmus Andersson de Flames opnieuw op voorsprong en Dallas kon in de resterende 24 minuten geen nieuwe gelijkmaker meer afdwingen.

Blackhawks - Golden Knights 1-4 (serie: 0-1)

Reilly Smith scoorde twee goals en had een assist in de 1-4 winst in het eerste duel van Vegas Golden Knights tegen Chicago Blackhawks. Na een doelpuntloze eerste periode liep Vegas in de tweede doorgang via Shea Theodore en William Carrier uit naar een 0-2 voorsprong. De Blackhawks sloegen via David Kampf shorthanded terug, maar een dubbelslag van Smith in de slotperiode bezorgde Vegas definitief de winst.

Hurricanes - Boston uitgesteld

Het duel tussen de Carolina Hurricanes en Boston Bruins werd vanwege de lange overtime in de ontmoeting tussen Tampa Bay en Columbus uitgesteld. De wedstrijd wordt vandaag gespeeld om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Tags

NHL