Lions nichols skate home 1314

31 oktober 201417:53

Door Joep Meijsen

Nichols vervangt Smith bij Hanen

Eindhoven Kemphanen heeft Don Nichols binnengehaald als nieuwe import. De voormalige verdediger van onder meer Heerenveen en Tilburg is de vervanger van Jeff Smith in de defensie bij de club uit de Lichtstad.

chols komt dit weekeinde nog niet in actie voor Kemphanen, komende dinsdag staat hij voor het eerst op het ijs bij de club. De nieuwe aanwinst van Eindhoven speelde vorig jaar nog in Dordrecht, waar hij in 35 wedstrijden goed was voor 8 goals, zeventien assists en 43 strafminuten. Door het afhaken van Lions uit de Eredivisie dit seizoen zat de in Nederland woonachtige Canadees zonder club.

De 35-jarige verdediger is direct speelgerechtigd voor Eindhoven. Hij maakte zijn debuut ooit in Nederland in het seizoen 1999-2000 bij Tilburg Trappers, de club waar hij in totaal over drie periodes zeven seizoenen zou spelen. Daarnaast kwam hij in Nederland nog in actie voor Heerenveen (vier seizoenen), Den Haag (1 jaar) en een jaar in Dordrecht. Tussendoor speelde hij onder meer in Noorwegen en Itali√ę.

Coach Marc Visschers van Kemphanen toont zich blij met de aanwinst. 'Don is een aanwinst op de powerplay en zorgt daarnaast voor leiderschap en extra, opbouwende impulsen in onze defensie', zegt hij tegen IJshockey.com. Eindhoven speelt dit weekeinde twee thuiswedstrijden. Zaterdagavond komt Heerenveen op bezoek, terwijl op zondag Geleen te gast is in Eindhoven.

Eindhoven speelde tot nu toe dit jaar zonder imports. Vorige week werd bekend dat voor twee van de aangetrokken buitenlanders definitief geen werkvergunning wordt verleend. Voor de ook nog onder contract staande Andy Contois heeft Kemphanen goede hoop dat hij spoedig inzetbaar is.