Flyers thialf fisheye 1112

30 juli 201308:06

Door Joep Meijsen

Nick Kuiper aanwinst voor Flyers

Friesland Flyers heeft de 31-jarige Nederlandse Canadees Nick Kuiper aangetrokken. De verdediger uit Beaconsfield in Quebec speelde vorig jaar nog op het hoogste niveau in Itali√ę.

Voor Alleghe, een ploeg die gecoacht wordt door ex-assistent bondscoach van Oranje Tom Pokel, noteerde de verdedigende verdediger zes goals en twaalf assists in vijftig wedstrijden. Kuiper deed daarvoor ervaring op in verschillende topcompetities. Zo speelde hij 170 wedstrijden in de American Hockey League, was hij actief op het hoogste niveau in Zweden, Finland en het Verenigd Koninkrijk en speelde hij drie jaar voor Graz in de hoogste Oostenrijkse liga.

Met Belfast Giants won hij twee jaar geleden het kampioenschap in de EIHL. Hij was toen een teamgenoot van ex-Den Haag-verdediger Mike Hoffman, voormalig Eater Ryan Crane en oud-Trappers-forward Benoit Doucet. Kuiper beschikt over een Nederlands paspoort, maar geldt onder de huidge regels als import. Pas als een speler speelgerechtigd is voor Oranje, gaat hij niet meer als import in de boeken.

Kuiper is na Nick de Jong, Brock Matheson en Dax van de Velden de derde nieuwkomer in de defensie bij Flyers. Hij is na Matheson, de terugkerende Andrew Krelove en aanvaller Shawn Collymore de vierde import in de selectie van coach Chris Eimers. Dit betekent dat Flyers nog ruimte heeft voor één buitenlander.