Nick Verschuren Eaters 2019

5 december 201907:37

Door Joep Meijsen

Nick Verschuren keert terug in selectie Geleen

Aanvaller Nick Verschuren keert terug in de selectie van Microz Eaters Geleen. Dat is de uitkomst van overleg tussen de stakeholders binnen de club nadat de forward zich weer bij de club gemeld hadden.

Bijna een maand geleden maakte Geleen bekend dat de club in onderling overleg afscheid nam van zowel Mike als Nick Verschuren. 'De inzichten van beide partijen lagen simpelweg te ver uit elkaar zodat er een werksituatie is ontstaan die enkel verliezers oplevert', zo meldde de club toen. Vier weken later is er sprake van een gedeeltelijke verzoening.

Volgens Eaters is aan de terugkeer van Verschuren uitgebreid overleg vooraf gegaan met de technische staf en is ook binnen de selectie gesproken over de terugkeer van de makkelijk scorende aanvaller. Daarbij 'is dinsdagvond 3 december na de training unaniem beslist om Nick weer toe te laten tot het team', aldus Geleen.

Verschuren maakt deel uit van de selectie van Oranje die volgende week afreist naar Barcelona voor het eerste stadium van de Olympische kwalificatie. Binnen de Beneliga geldt de regel dat als een speler eenmaal in actie is gekomen voor een ploeg, deze tijdens het seizoen niet speelgerechtigd is voor een ander team.

Nick Verschuren won afgelopen seizoen de Frans Henrichs Bokaal als meest waardevolle Nederlandse speler van het afgelopen seizoen.