Phantoms ijsbaan

6 september 201516:59

Door Joep Meijsen

Nieuw goalie-duo voor Antwerp

Antwerp Phantoms heeft de Tsjechische goalie Martin Hrdlicka en de Finse doelman Mathias Biskop toegevoegd aan de selectie. Daarnaast keert de Belgische-Oostenrijker Max Maes terug naar de Belgische havenstad.

Antwerp, dat vorig jaar de Belgische dubbel won, moest op zoek naar nieuwe goalies door het vertrek van Mike Jansen naar Herentals en het feit dat Arthur Legrant zijn geluk gaat beproeven in de Verenigde Staten. De Belgische international gaat waarschijnlijk spelen voor de Berlin River Drivers uit de Federal Hockey League.

De Fin Mathias Biskop moet in principe de eerste doelman worden in Antwerpen. De 22-jarige komt uit de jeugd van Ilves en speelde de afgelopen jaren in Division 2 in Zweden, wat daar het vierde niveau is. De 25-jarige Martin Hrdlicka was al een aantal seizoenen actief voor Phantoms, maar speelde vorig jaar in Leuven.

Aanvaller Max Maes beschikt over zowel een Belgisch als een Oostenrijks paspoort en speelde de afgelopen jaren in Zell am See. De 18-jarige kwam met die ploeg vorig jaar uit op het tweede niveau in Oostenrijk. Voormalig jeugdinternational Axl Milpas keert na twee seizoenen in Luik terug naar Antwerp, dat verder de selectie van vorig jaar vrijwel ongewijzigd ziet doorgaan.

Ben van den Bogaert is nog aan het herstellen van een schouderblessure, waardoor hij mogelijk het begin van de competitie gaat missen. Amine van de Putte haakt vanwege zijn werk voorlopig af, maar komt mogelijk in de loop van het seizoen alweer terug. Jan van Beveren blijft de hoofdcoach, met Domin van de Locht als zijn assistent.