10 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Nieuw seizoen van start

Het Nederlands team gaf vorige week in Italińā¬ę al het startsein, maar ijshockeyliefhebbers in Nederland kunnen komend weekeinde de zomer achter zich laten. Den Haag, Heerenveen en Tilburg beginnen voorzichtig aan het nieuwe ijsseizoen met de eerste oefenwedstrijden.

Tilburg Trappers pakt de seizoensopening dit weekeinde het meest ambitieus aan. Het Duitse Neuss is zaterdagavond te gast in Stappegoor. De wedstrijd staat voor 19.00 uur op het programma, maar Trappers koppelt dit aan een feestelijke open dag. Daarbij wordt onder meer de nieuwe Kids Club gepresenteerd, wordt een nieuwe mascotte onthuld en zijn er allerlei andere activiteiten. Het programma begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

De selectie van Flyers Heerenveen lijkt nog niet compleet. Het team bestaat volgens de spelerslijst op de offici√ęle website nog maar uit elf spelers. Toch opent ook Heerenveen het nieuwe ijsseizoen. Het eigen Thialf wordt nog grondig verbouwd, waardoor de Friezen uitwijken naar Belgi√ę. Flyers is te gast bij de seizoensopening van de Phantoms Deurne.

De wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld en begint om 20.30 uur. Interessant is dat het een eerste indruk zal geven van de kracht van de Belgische ploegen met het oog op de Coupe der Lage Landen. Algemeen wordt gespeculeerd dat het verschil tussen de Nederlandse en Belgische clubs dit seizoen kleiner zal zijn dan bij de eerste uitvoering van het toernooi.

IJshockeyliefhebbers kunnen zondagavond een eerste indruk krijgen van wat Den Haag dit seizoen gaat brengen in de Eredivisie. Een Haagse selectie speelt vanaf 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen White Caps Turnhout. De Belgische ploeg staat onder leiding van de nieuwe coach Jos Lejeune en telt verschillende in Nederland bekende spelers.